UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-01-27 11:57

Idei első összetartásán vett részt az U14-es és az U16-os leányválogatott

Az U14-es és az U16-os leány jégkorong-válogatott is munkába állt; a játékosok kétnapos összetartással hangoltak a közelgő feladatokra.

Kétnapos összetartással indította az évet az U16-os és az U14-es leány jégkorong-válogatott. Az együttesekkel kapcsolatban az edzők nyilatkoztak a Magyar Jégkorong Szövetség honlapjának.

„A szezon első felében, számos játékost megnéztünk, ezek után állítottuk össze a harmincnégy fős keretet, amellyel dolgozunk tovább – mondja Fodor Zoltán, az U16-osok szövetségi edzője. – A mostani összetartást még kihagyták azok, akik játszottak az U18-as vb-n. Volt a programban száraz tesztelés, elméleti taktikai teszt, míg a jégen különböző játékhelyzetekben néztük meg a játékosokat, és játszottunk nagypályán is.

Pozitív volt ez a két nap: erőnlétben látható a fejlődés a szezon elejéhez képest, és elméletben is elsajátították az alapokat a lányok. Elégedett voltam a munkamorállal, a fegyelmezettséggel, mindenki alázatosan dolgozott, látszott rajtuk, hogy akarnak.”

Az U16-os korosztályra februárban három mérkőzés vár, a Tüskecsarnokban játszanak majd a franciákkal a fiatalok. 

Az U14-esek is jégre léptek, akiknek a munkájába Ungár Rebeka edző engedett betekintést.

„Hétfőn egy jeges edzésen, délután pedig száraz teszten vettek részt a játékosok – kezdi Ungár. – Délelőtt a jégen állomásos feladatok során figyeltük meg a lányok koncentrációját, lövőképességét és bottechnikáját, ezen kívül a taktikai elemeket is elkezdtünk tanulni velük. Kedden két jeges edzés keretében a taktikát gyakoroltunk először kisebb részletekre bontva, majd összekapcsolva azokat, illetve játszottak, hogy a tanultakat visszaláthassuk tőlük. Ezek mellett hasznos elméleti és pszichológiai foglalkozáson vettek részt a játékosok.

Mindent összevetve tartalmas két napot tudhatunk magunk mögött, lassan megismerjük a lányokat, nemcsak mint játékosokat, hanem mint embereket is; ez fordítva is igaz.”

(A kiemelt kép forrása: MJSZ)