UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-01-28 09:10

Belga és orosz győzelem egyesben az Australian Open juniortornáján; az Udvardy Lucáékat legyőző szlovák, olasz duó nyert párosban

A fiúk mezőnyében a belga Alexander Blockx, a lányok között az orosz Alina Kornejeva nyerte a junior teniszezők döntőjét az Australian Openen. Leány párosban az Udvardy Lucáékat búcsúztató Jamrichova, Urgesi szlovák, olasz kettős győzött, a fiúk versenyében pedig az amerikaiak duója, Tien és Williams diadalmaskodott.

Magyar idő szerint szombat hajnalban ért véget a juniorok versenye az idei Australian Openen. A fiúk tornáján a harmadik kiemelt belga Alexander Blockx és az amerikai Learner Tien játszotta a döntőt.

A Grand Slam-finálét 2 óra 12 perces, drámai csata után Blockx nyerte 6:1, 2:6, 7:6 (11-9)-os arányban.

Tiennek be kellett érnie – a honfitársa Cooper Williams oldalán – párosban aratott tornagyőzelemmel. A lányok mezőnyében orosz házidöntőt rendeztek Melbourne-ben: Mirra Andrejeva (hetedik kiemelt) és Alina Kornejeva (kilencedik) csapott össze egymással. A fiúkhoz hasonlóan itt is három játszmás, nagyon szoros mérkőzés után avattak bajnokot.

A trófea végül az alacsonyabban rangsorolt Kornejeva kezébe került a 3 óra 19 perces találkozót követően, szetthátrányból fordítva 6:7 (2-7), 6:4, 7:5-re verte Andrejevát.

Az Australian Open egyetlen magyar résztvevőjeként Udvardy Luca tizedik kiemeltként egyesben az első fordulóban, a brit Ella McDonalddal párosban első kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott. A legjobb nyolc között a későbbi győztes duó, a szlovák Renata Jamrichova és az olasz Federica Urgesi ellen estek ki.

(Kiemelt képen: Alina Kornejeva / Forrás: Arata Yamaoka/ITF)