UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-02-02 11:38

Három utánpótláskorú magyar induló szerepelhet a drezdai felnőtt-világkupán

A felnőtt rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának drezdai állomása pénteken kezdődik, a tizenkét fős magyar válogatottba pedig hárman utánpótláskorúként kerültek be.

Kevéssel a felnőtt Európa-bajnokság után már el is érkezett a következő kiemelt megméretés a legjobb magyar rövid pályás gyorskorcsolyázóknak, akik február 3. és 5. között a németországi Drezdában szerepelnek a világkupa-sorozat ötödik állomásán.

A magyar küldöttség tizenkét főből áll, a válogatottba pedig három utánpótláskorú fiatal is bekerült, akiknek a „nagyokhoz” hasonlóan sűrű volt az elmúlt időszak:

Szigeti Dóra és Major Dominik egyaránt a januári téli EYOF legeredményesebb versenyzői közé tartoztak, előbbi két arany-, egy ezüst és egy bronz-, utóbbi pedig három aranyéremmel fejezte be az olaszországi multisporteseményt. A múlt hét végén már a junior-világbajnokságon álltak jégre, amelyen Major értékes egyéni helyezéseket szerzett, míg Szigeti a harmadik helyen végző leányváltónak volt a tagja.

Ők a következő napokban már a felnőttek között bizonyíthatnak Somodi Majához hasonlóan, aki szintén korcsolyát húzott a juniorok legfőbb megméretésén, és Szigetihez hasonlóan váltóbronzot ünnepelhetett. Neki a másik két fiatalhoz képest jóval nagyobb tapasztalata van a felnőttek között, számos megméretésen számítottak már rá korábban is Bánhidi Ákosék.

(A kiemelt képen: a magyar felnőtt rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott / Forrás: MOKSZ)