UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-02-08 15:51

Imre Bence négy góllal járult hozzá az FTC PAUC elleni győzelméhez az Európa-ligában

A Ferencváros felnőtt kézilabdacsapatának 20 éves jobbszélsője, Imre Bence négy góllal járult hozzá a francia PAUC legyőzéséhez az Európa-liga csoportkörében; a fiatal szerint komoly lökést adhat a fővárosi együttesnek a siker.

Komoly skalpot szerzett a Ferencváros felnőtt férfi kézilabdacsapata kedd este az Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában: a fővárosiak a francia bajnokság legutóbbi idényének bronzérmesét, az Aix-en-Provence-i PAUC Handballt győzték le három góllal (28–25), így utolérték pontszámban a tabella negyedik, már továbbjutó helyén álló együttesét, a Valurt.

A bravúros győzelem során a magyarok legeredményesebb utánpótláskorú játékosa a jobbszélső Imre Bence volt; a 20 éves kézilabdázó értékelt a fradi.hu-nak a mérkőzés után.

„Nagybetűs csapat voltunk ma is, szerencsére minden összejött, Maci (Borbély Ádám – A szerk.) szenzációsan védett, olyan stabilitást adott, amire elöl is tudtunk építkezni. Úgy éreztem, hogy már kint is volt esélyünk, akkor sajnos nem jött össze a siker, most viszont igen, így pedig még maradt esélyünk a továbbjutásra – mondta Imre. – Nagyon nagy lökést jelenthet számunkra ez a mérkőzés, és szükség is lesz rá, mert szombaton már kőkemény bajnoki meccs vár ránk Dabason.

Továbbra is a bajnokság a legfontosabb sorozat, hiszen onnan tudunk kvalifikálni az Európa-ligába, de nagyon jó, hogy közben az El-csoportkörben sok tapasztalatot szerzünk, az ilyen győzelmekből pedig építkezünk.”

A Ferencvárosi fiatalok közül nemcsak Imre, hanem a vele egyidős Ónodi-Jánoskúti Máté is fontos szereplője volt a diadalnak: a jobbátlövő háromszor talált be.

(A kiemelt képen: Imre Bence (18-asban) a meccs végén / Forrás: fradi.hu)