UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-02-09 14:31

A sportág őshazájába látogatnak a Vasas SC fiataljai

Péntektől bő egy hétig az egyik legnagyobb jégkorongtornának számító PeeWee-n szerepelnek a Vasas SC utánpótláskorú játékosai; a kanadai úttal kapcsolatban Hoffmann Attila edző nyilatkozott a klub honlapjának.

A Vasas SC honlapjának nyilatkozott a klub jégkorongszakosztályának edzője, Hoffmann Attila, akinek a vezetésével az angyalföldi fiatalok immár a hatodik alkalommal jutnak el a világ egyik egnagyobb sportági tornájára, a kanadai PeeWee-re. Az U12-es és U14-es játékosokból álló küldöttség csütörtök reggel indult el, az első mérkőzését pedig pénteke játssza.

„Hagyománynak számít a Vasas jégkorongszakosztályának életében a PeeWee-n való szereplés. Először 2015-ben hívtak meg minket a tornára, azóta – kisebb megszakításokkal – állandó résztvevői vagyunk az eseménynek. Idén tizenhét játékossal utazunk, közülük hárman más klubból (Kárpáti Farkasok, KSI és Győr – A szerk.) érkeztek, hogy meglegyünk a létszámot tekintve – kezdi a szakember. – U13-as viadalról van szó, amelyre a világ minden tájáról érkeznek csapatok. Különböző szintek vannak, mi a BB-besorolású együttesek között mérethetjük meg magunkat, huszonegy riválissal egyetemben. Óriási jelentőséggel bír, hogy sok észak-amerikai csapat indul a PeeWee-n, mindig játszhatunk kanadai hokisok ellen is, így magasabb szintű ellenfelek ellen is kipróbálhatjuk magunkat; ez ebben a korosztályban felbecsülhetetlen. Azt büszkén mondhatom, hogy nem alárendelt szereplői vagyunk a tornának, legutóbb például a hetedik helyet csíptük el. Pénteken lépünk jégre először, hat meccset biztosan játszunk majd.”

Hoffmann emellett arról is beszélt, hogy a fiatalokra a mérkőzéseken kívül is emlékezetes programok várnak, például Ottawában egy NHL-meccset is megtekinthetnek.

(A kiemelt kép forrása: Vasas SC)