UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Összes hír Birkózás Kajak-kenu

2023-02-15 18:05

Összefogott a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Együttműködési megállapodást írt alá a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. A szerződés értelmében a felek közös módszertani programok megvalósításában működnek majd együtt a kondicionális képességfejlesztés, a prevenció és a rehabilitáció területén.

Február 15-én délelőtt együttműködési megállapodást írt alá a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia. A szerződés értelmében a felek együttműködnek közös módszertani programok megvalósításában a kondicionális képességfejlesztés, a prevenció és a rehabilitáció területén. A közös kutatások és felmérések anyagait, eredményeit az akadémiai Módszertani Szemlékben, edzőképzésen és sportszakmai konferenciákon ismertetik – írja az NSO

„Kiemelkedő jelentőségűnek tartom a mai szerződéskötést, amelynek köszönhetően az állami akadémiai rendszerben lévő két hagyományosan sikeres egyéni olimpiai sportág találhat közös platformokat az eredményesség növelésére. A két szakmai stáb munkájának gyümölcseként olyan protokollokat fogalmazhatunk meg, amelyek jól beilleszthetőek mindkét sportág felkészülési metódusaiba” – idézi a háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnok Kovács Katalint, a KKNKKA elnökét az oldal.

Süle László, a KIMBA kurátora is megszólalt az eseményen, aki hangsúlyozta, a megállapodás komoly segítséget jelent majd az akadémia céljának eléréséhez: hogy olyan gondolkodó, magyarságukra büszke birkózókat neveljen, akik képesek az olimpiákon, a világ- és az Európa-bajnokságokon dobogóra állni, bajnoki címeket szerezni.

(Kiemelt kép: (balról) Betlenfalvi István, Kovács Katalin, Süle László, Lőrincz Tamás / Fotó: KIMBA/Feledi László)