UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-02-18 13:41

Kiélezett a versenyfutás az U17-es leányélvonalban

Nyugaton a NEKA és a Győr csapata ellépett a mezőnytől az U17-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokságban, míg keleten jelenleg jóval szorosabb a küzdelem a négyes döntőt érő első két helyért.

A csapatok többsége már három mérkőzéssel túl van a 2022/23-as évad felén az U17-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokság alapszakaszában.

A Nyugati csoportban a Nemzeti Kézilabda Akadémia egyelőre megállíthatatlan, ifj. Kiss Szilárd játékosai tizenhatból tizenhat mérkőzést nyertek eddig, általában magabiztos különbséggel. A legszorosabb meccseiket a második Győri ETO elleni egygólos siker alkalmával, illetve a két, Siófok elleni összecsapásuk során játszották.

A Balaton-partiak harmadikként reménykednek, hogy a folytatásban faraghatnak a hátrányukból; jelenleg hatpontos távolságra állnak az ETO mögött, amely a korosztály teljes élvonalbeli mezőnyét tekintve eddig a legtöbb gólt dobta, 643-at, amivel egyedüliként érik el a 40 fölötti átlagot meccsenként. A Siófok és a Győr két nappal ezelőtt, csütörtökön csapott össze az előbbi otthonában – izgalmas hajrá után a vendégek ünnepelhettek. A NEKA–Győri ETO rangadót március első felében, tizedikén rendezik; az összecsapás kulcsfontosságú lesz az alapszakasz végeredményének tekintetében.

Keleten ennél is szorosabb az élmezőny állása. Az éllovas DVSC-Schaeffler és a második PC Trade Szegedi NKE ugyanannyi vesztett ponttal áll, a debreceniek pontelőnye annak köszönhető, hogy eggyel több mérkőzést játszottak, mint a szegedi riválisaik.

A DVSC a legnagyobb skalpját novemberben gyűjtötte be, idegenben nyert egy góllal az üldöző Szegedi NKE ellen. A tabellán jelenleg harmadik Ferencvárosi TC viszont decemberben – hazai pályán –megtréfálta a hajdúságiakat, így ők is részesei az első két helyért zajló csatának; három pont lemaradással állnak a debreceniek mögött. Negyedikként még a Praktiker-Vác is beleszólhat a versenyfutásba, hiszen ők csak a DVSC és a Szeged ellen kaptak ki, a vesztett pontokat alapul véve ők az FTC-nél jobban állnak, ám vasárnap nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Szegedi NKE-t fogadják a 16. fordulóban.

(A kiemelt képen: támadásban a DVSC az Orosháza ellen / Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia)