UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-02-23 19:18

A magyar U18-as fiúválogatott Dél-Korea felnőttcsapata ellen készülhet

Március elején a magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott barátságos meccsen mérheti össze az erejét Dél-Korea felnőttcsapatával Gödöllőn.

Március elején első alkalommal rendeznek nemzetközi vízilabda-mérkőzést Gödöllőn – írja az NSO.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, a MATE-GEAC-MSA férfi vízilabda-szakosztályának vezetője az MTI-nek elmondta, szeretnének minél több eseményt elhozni a másfél évvel ezelőtt átadott gödöllői uszodába, és ennek az egyik mérföldkövéhez érkeznek március 6-án, amikor a Magyarországon edzőtáborozó dél-koreai felnőtt férfiválogatottat látják vendégül.

Az ázsiai csapat több napon keresztül készül majd Magyarországon, és mivel az utánpótlás-válogatottak összetartásai is erre az időszakra esnek, az U18-as magyar válogatott barátságos mérkőzésen összeméri erejét a dél-koreaiakkal.

„Szeretnénk minél több ilyen eseményt rendezni majd Gödöllőn, hiszen ez egy kitűnő helyszín a főváros vonzáskörzetében” – mondta Kiss, aki tíz évvel ezelőtt Nagy Viktorral és Decker Ádámmal közösen alapította a Modern Sport Akadémiát (MSA), melynek a MATE-GEAC sportegyesülettel és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködésben az a célja, hogy országos szinten példa értékű kettős életpálya modellt biztosítson tanítványainak. Így a fiatalok hatéves kortól a diplomaszerzésig magas szinten tudnak vízilabdázni a tanulás mellett.

(A kiemelt kép forrása: MVLSZ)