UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-02-24 14:26

Siófokon készül az Eb-re a junior leányválogatott

A magyar junior leány kézilabda-válogatott felkészülési torna keretein belül a spanyol, a német és a román együttest is vendégül látja; ezzel párhuzamosan a serdülők Gyálon készülnek.

Első idei összetartása következik a magyar junior leány kézilabda-válogatottnak, amely hétfőn kezdi meg a munkát Siófokon. A korosztály a múlt nyáron még az ifjúságiként szerepelt világbajnokságon, amelyen végül a harmadik helyet szerezte meg; a lányok ősztől már a legidősebb korosztály tagjaiként viselhették a címeres mezt. 

A Szilágyi Zoltán szövetségi edző által vezetett együttesnek az idei célversenye a július 6-án kezdődő junior Európa-bajnokság lesz, amit Romániában rendeznek meg. A csapat addig többször is találkozik majd, a felkészülés első 2023-as állomása pedig hétfőn kezdődik Siófokon. Szerdáig a labdás edzéseken és az erőfejlesztésen lesz a hangsúly, csütörtöktől pedig felkészülési torna kezdődik a városi sportcsarnokban: a magyar lányok mellett érkezik a spanyol, a német és a román válogatott; utóbbi kettő a nyári kontinensviadal mezőnyét is erősíti, a románok az Eb házigazdáiként.

A siófoki juniortorna menetrendje:

03.02. (csütörtök):
Románia–Németország
Magyarország–Spanyolország

03.03. (péntek):
Magyarország–Németország
Spanyolország–Románia

03.04. (szombat):
Magyarország–Románia
Németország–Spanyolország

A juniorok mellett a serdülők is itthon készülnek a jövő héten: a Penszki Gergely vezette korosztály Gyálon találkozik, és edz hétfőtől péntekig.

(A kiemelt képen: a magyar junior leányválogatott / Forrás: IHF, Kovács Anikó)