UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-02-25 09:08

A tapasztalatszerzés a legfőbb cél a serdülőknél

Javarészt elsőéves fiatalokkal vág neki az év legfontosabb versenyeinek a hazai serdülő ökölvívó-válogatott, amellyel kapcsolatban a vezetőedzőt, Dorkó Pétert kérdeztük.

A nemzetközi szinten legfiatalabb versenykorosztályban, a serdülők között is megmutatták a tudásukat 2022-ben a magyar ökölvívók, akik az augusztusi Európa-bajnokságon három éremmel növelték az utánpótlás-világversenyeken megszerzett medáljaink számát. A tavalyi kontinensviadalon Körömi Ábel ezüst-, Tószegi Ferenc és Kapcsos Vivien pedig bronzérmet szerzett.

Komoly feladatokból idén sem lesz hiány, a 2009-2010-es születésű bokszolók több alkalommal is nemzetközi mezőnyben mutathatják majd meg a tudásukat.

„Rögtön az év elején elkezdtük a felkészülést a serdülőválogatottal, januárban már tartottunk egy kisebb összetartást. A tavalyi csapatunkból mindössze Czifra István és Nagy Kornél maradt a korosztályban, mellettük Domján Alex is tagja volt a keretnek. Teljesen új garnitúrát kell felépítenünk, ám vannak nagyon ügyes elsőéves fiataljaink, ami biztató a jövőre nézve – mondja a korosztályos válogatott vezetőedzője, Dorkó Péter. –

Ez az esztendő még kicsit nyögvenyelősebb lesz, bele kell szokniuk a fiataloknak a válogatottal járó versenyhelyzetbe, ám ebben óriási segítség, hogy sikerült tavaly bevezetni hazai tekintetben az U12-es korosztály megméretéseit, Bízom benne, hogy a szépen helytállnak majd idén, így jövőre még komolyabb célokat állíthatunk.”

Ettől függetlenül idén is kesztyűt húzhatnak a kicsik a legfontosabb korosztályos eseményeken.

„Augusztusban a szlovéniai Mariborban rendezik az idei serdülő Európa-bajnokságot, amellyel kapcsolatban nem teszünk terhet a fiatalokra az eredmény tekintetében; a cél, hogy hozzák ki magukból a maximumot. Nagyjából egy hónap múlva a lengyelek korosztályos csapatával találkozunk majd, ami kiváló alkalom lesz a tapasztalatszerzésre és erőfelmérésre.”

(A kiemelt képen: Dorkó péter (balra) és a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya, Bertók Róbert / Forrás: MÖSZ)