UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2023-03-03 13:38

A 15 éves Kocsis Csillag nyerte az Italian Winter Cup összetett versenyét

A 15 éves Kocsis Csillag nyerte az Italian Winter Cup 2023 felnőttverseny összetett kategóriáját, miután a sorozat három állomásából kettőt is megnyert, egy alkalommal pedig második lett.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség beszámolója szerint a 15 éves SUP-os (állva-evezés) Kocsis Csillag nyerte az Italian Winter Cup 2023 felnőttverseny összetett kategóriáját. A fiatal a sorozat két állomását is megnyerte februárban, ezek mellett egyszer második lett; a sikerének értékét növeli, hogy két állomást tengervízen rendeztek.

A 6-7 kilométeres futamok során minden állomáson előre kialakított technikai pályán kellett köröznie az indulóknak. Az első állomás januárban a Trasimeno-tavon volt, ami Perugia közelében található. Ezután a Genova megyében található Bogliasco következett, ahol már a tengeren kellett deszkára állni, csakúgy, mint a február végi záróhelyszínen, Piombinóban. 

„Nagyon örülök neki, hogy összesítésben első lettem. A háromból csak egy verseny volt állóvízen, a többit a tengeren rendezték. Főleg az utolsó helyszínen voltak olyan nehéz körülmények, amelyekkel itthon egyáltalán nem találkoztunk még. Emellé épp erre a versenyre összeszedtem egy influenza vírust is, ami tovább nehezítette a dolgom” 

– idézi a versenyzőt az MKKSZ.

Kocsis az összetettben olyan kiválóságokat utasított maga mögé, mint például a többszörös ifjúsági világbajnok olasz Cecilia Pampinella. 

A teljes cikk ITT érhető el, amiből kiderül, mióta űzi ezt a sportágat a fiatal, illetve a céljait is megtudhatjuk.

(A kiemelt képen: Kocsis Csillag / Forrás: MKKSZ)