UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-03-04 19:32

Battai Sugár világklasszisokat legyőzve aranyérmes az athéni világkupaversenyen

Remek versenyzéssel, klasszis ellenfeleket legyőzve nyerte meg az athéni világkupaversenyt a 19 éves kardozó, Battai Sugár Katinka.

A felnőttversenyek tekintetében pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el szombaton a 19 éves Battai Sugár Katinka, aki a sűrű időszak ellenére csúcsformában vívott az athéni világkupa-versenyen, és aranyérem lett a jutalma.

A Magyar Vívó Szövetség beszámolója szerint a debreceni fiatal a legjobb 64 között kiemelt versenyzőt, a spanyol Navarrót győzte le, majd az olasz Mormile és a francia Queroli következett, utóbbinak esélyt sem adott. Az első komoly bravúr a negyeddöntőben következett, az egyéni világbajnok, világranglista-vezető japán Emurát 15:13-ra verte, míg az elődöntőben az egyéni olimpiai bronzérmes francia Apithy-Brunet ellen 15:9-re diadalmaskodott. A fináléban a négyszeres egyéni világ- és hatszoros Európa-bajnok ukrán Olga Harlan következett, akit óriási izgalmak után győzött le 15:14-re.

„Próbáltam egész nap csak a vívásra figyelni, erre biztatott az edzőm is. Pénteken még kicsit fáradtnak éreztem magam, de amikor a harminckettő között sikerült legyőznöm Mormilét, felszabadultam – nyilatkozta a fiatal a sikert követően. – Utána jöttek a klasszisok, én meg ismét igyekeztem csak magammal foglalkozni. A döntőben már 14:11-nél biztatott Laci (Dávid László, Battai edzője – A szerk.), hogy merjek védeni, aztán 14:14-nél meg mertem csinálni az akciót. Természetesen nagyon örülök, de fáradt is vagyok, vasárnap nyolc nap alatt az ötödik versenynapom kezdődik. Szeretem a csapatversenyeket; most pihenek, majd utána szeretnék ünnepelni.”

(A kiemelt képen: Batta Sugár Katinka a dobogón (balról a második) /Forrás: Magyar Vívó Szövetség)