UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-05 09:00

A junior és az ifjúsági leányválogatott is hibátlan mérleggel nyert tornát

A junior és az ifjúsági leány kézilabda-válogatott is nemzetközi felkészülési tornán szerepelt az elmúlt napokban, a fiatalok pedig hibátlan teljesítménnyel nyerték meg a siófoki és a romániai megméretést is.

Remek erőfelmérőnek igérkezett a két nemzetközi felkészülési torna, amelyen a junior és az ifjúsági leány kézilabda-válogatott vett részt az elmúlt napokban. A csapatok múlt vasárnap vonultak edzőtáborba, hogy hangoljanak a nyári korosztályos Európa-bajnokságokra, a „találkozó” utolsó napjaiban pedig nívós ellenfelekkel nézhettek farkasszemet.

A romániai Eb előtt álló juniorcsapat Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezetésével Siófokon csapott össze a közelgő kontinensviadal házigazdája mellett Spanyolországgal és Németországgal. Az első meccsen a spanyolok egészen az utolsó negyedóra kezdetéig vezettek a magyar lányok ellen, akik viszont a hajrában a maguk javára fordították az állást; a jobbszélső Gém Léna (NEKA) hibátlanul tüzelt, 8 góllal a találkozó legeredményesebbje lett. A németek ellen is fordítani kellett a hazaiaknak, a félidei egygólos hátrány után a második játékrészben magabiztos játékkal diadalmaskodtak. Ismét Gém volt a legaktívabb támadásban, ezen az összecsapáson 7 góllal zárt. A románok nem tudták megszorongatni Varga Emíliáékat, akik meg sem álltak 45 találatig; az említett átlövő mellett Szabó Anna is kilencszer köszönt be, így a magyar lányok hibátlan teljesítménnyel nyerték meg a tornát.

Négy Nemzet-torna (Siófok):

március 2.:
Magyarország–Spanyolország 31–30

március 3.:
Magyarország–Németország 28–22

március 4.:
Magyarország–Románia 45–23

A montenegrói Eb-re készülő ifjúságiak Romániába utaztak a Carpati Trophy elnevezésű eseményre. Bohus Beáta irányításával a csapat a norvégokat és a szlovákokat is legyőzte, így következhetett a döntő a szintén kettőből kettőt nyerő házigazdák ellen. A fiatalok nem lassítottak, a félidőben négy góllal vezettek, amit a folytatásban tovább tudtak növelni, így az idősebbekhez hasonlóan százszázalékos produkcióval nyerték meg az aranyérmet. A NEKA-s Keceli-Mészáros Renáta lett a torna legjobb játékosa.

Carpati Trophy (Románia):

március 2.:
Magyarország–Norvégia 30–18

március 3.:
Magyarország–Szlovákia 25–20

március 4.:
Románia–Magyarország 25–32

(A kiemelt képen: a magyar junior leány kézilabda-válogatott / Forrás: MKSZ)