UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-03-05 12:56

Négy fiatal képviselte a magyar színeket a junior-vb-n

Véget ért a junior műkorcsolya-világbajnokság Kanadában: a legjobb magyar eredményt Dzsumanyijazova Polina érte el, aki a 16. helyen végzett.

A kanadai Calgary városa adott otthont a junior műkorcsolyázók 2023-as világbajnokságának, amelyen összesen négy fiatal képviselte a magyar színeket.

A fiúk között a tavalyi kiíráshoz hasonlóan Vlasenko Aleksandr kapott lehetőséget a bizonyításra: a rövid programban a 21. lett, összesítésben pedig a 20. helyen fejezte be a korosztályos világversenyt, 166.41 pontot szerezve.

A lányok között Dzsumanyijazova Polina lépett jégre, aki a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el.

A rövid programja sikerült jobban, egyéni csúcsot korcsolyázott (57.35), amivel a 12. helyen állt, a szabad programjára kapott pontszám viszont a 17. pozícióra volt elég, így végül 16. lett. 

A műkorcsolyázóknál kettős japán diadal született, a fiúknál Kao Miura (264.74), a lányoknál Mao Shimada (224.54) óriási előnnyel szerezte meg az aranyérmet.

A jégtáncosok között is szurkolhattunk magyar színekben indulóknak: Benkiewicz Maya és Shapiro Mark párosa 40.94-es eredménnyel nem jutott be a döntőbe, a 28. helyen végzett.

A részletes eredmények ITT böngészhetők.

(A kiemelt képen: Vlasenko Aleksandr (archív) / forrás: MOKSZ)