UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-06 08:52

Tartalmas napok előtt a korosztályos fiúválogatottak

A junior, az ifjúsági és a serdülő fiú kézilabda-válogatott is edzőtáborozik a héten, az összetartások végén pedig mindegyik korosztály felkészülési mérkőzéseken bizonyíthat.

Mindhárom magyar korosztályos fiú kézilabda-válogatottra edzőtábor vár ezen a héten. A junior férfiválogatott komoly feladat előtt áll, ugyanis június második felében kezdődik a német-görög közös rendezésű U21-es világbajnokság, ami a csapat tagjainak az utolsó nagy utánpótlás-próbatétele lesz. Ennek megfelelően gőzerővel készülnek Sótonyi László szövetségi edzővel a fiatalok, a hét második felében pedig fontos állomás vár rájuk, hiszen Siófokon házigazdaként vesz részt a Négy Nemzet-tornán a spanyolokkal, a portugálokkal és a szlovénokkal. 

A siófoki Négy Nemzet-torna programja:

Március 10., 16:00
Magyarország–Spanyolország
Március 10., 18:00
Portugália–Szlovénia
Március 11., 16:00
Bronzmérkőzés
Március 11., 18:00
Döntő

Az ifjúsági válogatott Gyálon készül a következő napokban, majd a hét második felében Portugáliába utazik, hogy dupla mérkőzést játsszon a házigazdákkal. Kárpáti Krisztián együttese az elmúlt hónapokban kétszer is összecsapott a portugálokkal: a korosztályos Eb-n 24–23-ra győztek a magyar fiatalok, míg az októberi Tiby-kupán egygólos vereség lett a vége; most is szoros meccsek várhatók.

A korosztállyal kapcsolatban fontos hír, hogy a múlt héten kisorsolták a nyári U19-es világbajnokság csoportbeosztását: a magyar együttes Szlovénia, Marokkó és Új-Zéland csapatával került egy négyesbe. 

Az ifjúsági fiú kézilabda-válogatott heti programja:

Március 10.
Portugália–Magyarország
Március 11.
Portugália–Magyarország

A serdülő fiúk az első nemzetközi tornájukon vettek részt tavaly decemberben, a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyét hibátlan mérleggel nyerték meg Szabó Levente szövetségi edző irányításával a játékosok. A győzelmi szériát Románia korosztályos csapata ellen hosszabbíthatják meg, akikkel Mátraházán csapnak össze kétszer.

A serdülő fiú kézilabda-válogatott heti programja:

Március 10., 16:00
Magyarország–Románia
Március 11., 15:00
Magyarország–Románia

(A kiemelt képen: a magyar junior férfi kézilabda-válogatott / Forrás: MKSZ)