UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-03-07 12:44

Megérkezett a felnőttmezőnybe Battai Sugár Katinka

Battai Sugár Katinka világklasszisokat legyőzve nyert aranyérmet a felnőttek athéni világkupaversenyén; a 19 éves kardvívó az esemény utáni nyilatkozatában felidézte a döntőt, reagált Szilágyi Áron elismerő szavaira és a céljaira is kitért.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a sűrű programja ellenére remek hétvégét zárt a kardvívó Battai Sugár Katinka, aki a felnőttek athéni világkupaversenyén világklasszisokat legyőzve szerzett aranyérmet; a 19 éves sportoló pályafutása legnagyobb eredményét érte el a „nagyok” között.

Battai a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott az esemény után, aki arról is beszélt, milyen volt a négyszeres egyéni világ- és hatszoros Európa-bajnok ukrán Olha Harlannal döntőzni, akit 15:14-re győzött le.

„Az edzőm, Dávid László már 14:11-nél mondta, védjem ki az ukránt, mert szemmel láthatóan ő támadni akar; arra biztatott, merjem vállalni, de én támadni akartam, kaptam is három tust... Gondoltam, egyenlő állásnál csak megpróbálom, amit az edzőm javasolt – mondja a fiatal. – Kizárólag magamra és a vívásomra koncentráltam. Sőt azzal sem foglalkoztam, mennyi az állás, amikor elértünk nyolcig, úgy szólt rám a bíró, hogy szünet van – azt hiszem, ez volt a kulcsa a döntőnek. Nem érdekelt, ki vezet és mennyivel, csak arra, mi a következő lépés, és arra, hogy ha lehet, én irányítsak az asszóban.”

A debreceni versenyző az interjúban Szilágyi Áron elismerő szavaira is reagált: nagyon örül, hatalmas elismerésnek tartja, hogy az egyik példaképe szerint a tehetségéből adódóan nem is volt akkora meglepetés az athéni sikere. Battai emellett a céljaira is kitért a beszélgetés során; az eredeti cikk ITT érhető el.

(A kiemelt képen: Battai Sugár Katinka (balról a második) az athéni dobogón / Forrás: Magyar Vívó Szövetség)