UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-08 17:02

A magyar U17-es válogatott egygólos vereséget szenvedett Norvégiától

A májusban kezdődő, hazai rendezésű korosztályos Eb-re készülő U17-es válogatott Tatabányán 1–0-s vereséget szenvedett a Norvégia elleni felkészülési mérkőzésen.

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta az U17-es labdarúgó-válogatott a május 17-én kezdődő, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság előtt; az elitkörös Norvégia volt az ellenfele Tatabányán.

Belvon Attila szövetségi edző együttesének ez volt az idénybéli negyedik tesztmeccse: februárban, a spanyolországi edzőtáborban kétszer csapott össze az írekkel (0–1, 0–0), egyszer pedig a skótokkal (1–0). A norvégok elleni találkozó pedig 1–0-s vereséggel ért véget, a vendégek az első félidőben szerezték az összecsapás egyetlen találatát.

Az első játékrész visszafogott játékot és kisebb norvég mezőnyfölényt hozott. A magyar csapat a félidő közepéhez érve veszélyzetetett először, ám két ígéretes helyezetet is elpuskázott: Molnár Csaba, majd Bagi Ádám tévesztett kevéssel. A vendégek többször megbontották a magyar védelem bal oldalát, a 34. percben pedig gólt szereztek, Andreas Randen emelt közelről Yaakobishvili Áron kapujába.

A fordulás után a kreativitás hiányát lehetett észrevenni Kern Martinékon, kevés volt a labdaszerzést követő gyors megindulás, az oldalváltás, és helyzetből sem akadt sok. A 68. percben a PAFC NB I-ben szereplő fiatalja egyenlíthetett volna, ám az öt és felesen belülről a kapau fölé lőtte estében a labdát. Bár az utolsó húsz percben olykor ráerőltette akaratát vetélytársára, a magyar korosztályos válogatott fölénye meddő volt, így vereséget szenvedett az egyébként jó erőt képviselő Norvégiától, amely megérdemelten nyert.

 

U17-es felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 0–1 (0–1)

Tatabánya, 100 néző
Magyarország: Yaakobishvili Á. – Lengyel, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák – Molnár Cs. (Girsik, 61.), Balabás (Somfalvi, a szünetben), Kern, Varga Z. (Mohai, 67.) – Bagi (Tóth L., 61.), Simon B. (Katona I., 79.)
Szövetségi edző: Belvon Attila
G: Randen (34.)

(A kiemelt kép forrása: MLSZ)