UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-03-09 20:12

Magyar fiatalokkal a mezőnyben indul a junior-világbajnokság

Huszonhárom csapat áll jégre péntektől a franciaországi junior szinkronkorcsolya-világbajnokságon, amelyen a magyar színeket az UTE Synchro képviseli.

Március 10-én kezdődik az utánpótláskorú szinkronkorcsolyázók legnívósabb megméretése, a junior-világbajnokság, aminek a franciaországi Angers ad otthont. A szakág fiataljai tavaly márciusban az ausztriai Innsbruckban léptek jégre, a mostanihoz hasonlóan akkor is 23 csapat alkotta a mezőnyt.

Egy éve a Team Magic képviselte a magyar színeket: a fiatalok csapatrekordot jelentő eredménnyel (122.71 pont) szerezték meg a 13. helyet. Idén az UTE Synchro juniorjai előtt a lehetőség, hogy bizonyítsák a tudásukat: a Mátrai Krisztina (csapatmenedzser), Berecz Ilona és Vedres Noémi (edzők) által irányított csoport húsz versenyzővel vág neki a korosztályos vb-nek. A fiatalok januárban egyedüli indulóként nyerték meg a junior országos bajnokságot, 118.84 pontot elérve.

Az újpesti fiatalok már a helyszínen várják a kezdést (Forrás: UTE Synchro) 

A 2017 óta évente megrendezett, Franciaországban első alkalommal helyet kapó világverseny egyik legnagyobb esélyese a finn Team Fintastic, amely sorozatban harmadik aranyérmét szerezné meg, de ott van a mezőnyben a tavalyi második Team Skyliners (Egyesült Államok) is. Pénteken 17 órakor kezdődik a rövid programok bemutatása, míg a szabad programokra szombaton 14:30-tól kerül sor.

Az UTE Synchro Junior csapata a junior-vb-n:
Arany Lola Hanna, Csengery Angéla, Csomor Kitti, Csomor Virág, Döményi Adél, Duma Tamara, Fancsali Boglárka, Farkas Fanni, Gödény Boglárka, Hodossy Luca Krisztina, Kolecsánszky Dorka, Marton Réka, Mezriczky Edina, Molnár-Vanyó Lili, Nikulasin Lilien, Pap Judit, Révész Karina, Diószegi Máté, Szabó Zoltán

(A kiemelt kép forrása: UTE Synchro)