UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-10 20:28

Jó úton jár az Optimum Solar-Békési FKC U18-as csapata

Majdnem tökéletes mérlegének köszönhetően harcban áll a négyes döntőbe kerülésért az U18-as első osztályú fiú kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában az Optimum Solar-Békési FKC, amelynek vezetőedzőjével, Tar Bencével beszélgettünk a fiatalok eddigi teljesítményéről és a célokról.

Szoros versenyfutást figyelhetünk az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság élmezőnyében: az éllovas trióban megtaláljuk a listavezető PLER-Budapestet, amely a jelenlegi évadban tizenöt meccsen mindössze egyszer veszített pontot (a Gyöngyös elleni, idegenbeli összecsapás 28–28-as döntetlent hozott), őket a második Ferencváros követi, amely tizenhatszor lépett pályára, tizennégy győzelme mellett pedig kétszer kikapott. Harmadikként – valamelyest meglepetésre – az Optimum Solar-Békési FKC érkezik a sorban, amely a vesztett pontokat tekintve a második legjobb mérleggel rendelkezik: Tar Bence vezetőedző tanítványai tizenöt fellépésükből tizennégyen gyűjtötték be mindkét pontot, egyedül a PLER elleni, hazai környezetben elszenvedett vereség (29–30) „rontja az összképet”.

„Az évad előtt célként azt fogalamaztuk meg, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk a tabellán; az előző kiírásokhoz hasonlóan a csapat magja együtt maradt, a játékosok közül a legtöbben már évek óta együtt kézilabdáznak. Talán ez is jelenti a legnagyobb erősségünket, rendkívül egységes a társaság,  – magyarázza Tar. – Az őszi szezon előrehaladtával egyre inkább érezték a srácok, hogy ott a helyük a legjobbak között, mostanra pedig már egyértelmű a cél:

ott akarunk lenni az évad végi négyes döntőben, amihez a Keleti csoport első két helyének valamelyikén kell végeznünk.

A következő hetekben fontos összecsapások következnek, a PLER és a Ferencváros otthonában is fellépünk; bízom a jó eredményekben!”

A békési csapat egyik legnagyobb ereje az egységesség (Forrás: Optimum Solar-Békési FKC)

A korosztályos együttes tagjai közül többen az NB I/B 5. helyén álló felnőttcsapatban is szerepet kapnak.

„Hangsúlyozom, közös az érdem az eddigi eredmények elérésében, ám vannak olyan játékosaink, akiknek a teljesítménye elengedhetetlen volt a győzelmek megszerzésében. Kovács Rajmund és Kovács Szabolcs (mindketten 2005-ös születésűek – A szerk.) például ilyen, rájuk már az NB I/B-ben is számítanak.

Fontos az eredmény is, ám klubszinten a legfőbb cél, hogy minél hamarabb a lehető legtöbb saját nevelésű kézilabdázót építsük be a felnőttcsapatba;

az U20-as együttesünkben is van három-négy fiatal, akire számítanak a »nagyok« között. Ha valaki ennél is magasabbra tud törni, és NB I-es vagy válogatott játékos válik belőle, az természetesen még nagyobb örömöt okozna!

(A kiemelt kép forrása: Optimum Solar-Békési FKC)