UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2023-03-12 20:35

A 16 éves Révész Bulcsú nyerte az U18-as sznúker Eb-t

Óriási sikert aratott az U18-as sznúker Európa-bajnokságon a 16 éves Révész Bulcsú, aki remek formában versenyezve meg sem állt az aranyérem megszerzéséig.

Korábban sem kerülték el a komoly nemzetközi eredmények a 16 éves sznúkerversenyzőt, Révész Bulcsút, aki egyebek mellett 2019-ben az U16-os világbajnokságon ezüstérmet, a tavalyi U21-es vb-n pedig bronzot szerzett. A fiatal a hét második felében ezekhez hasonlóan nagy sikert ért el: Máltán, az U18-as Európa-bajnokságon állt asztal mellé, remek formájának köszönhetően pedig egészen a döntőig masírozott, amelyben az angol Liam Pullennel nézett farkasszemet. 

Révész Bulcsú az U18-as Európa-bajnokságon (Forrás: SportMalta)

Fináléhoz méltó izgalmakat hozott a mérkőzés, az első négy frém után 2–2 volt az állás. Ezt követően Pullen került lépéselőnybe, amire Révész 78-as brékkel válaszolt, így következhetett a döntő játék. A magyar fiatal komoly előnybe került a hetedik frémben, így még egy hiba is belefért neki: 4–3-ra nyerte meg a döntőt, aranyérmet szerzett a korosztályos kontinensviadalon. Sokat azonban nem pihent, az U18-as győzelmét követően másnap már az U21-esek között mérette meg magát: a legidősebb korosztály versenyében a legjobb 32 között esett ki.

A fiatallal az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja kétszer is forgatott az elmúlt évek során:

 

(A kiemelt kép forrása: SportMalta)