UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2023-03-12 17:02

A 19 éves Jákó Miriam bronzérmes a pisztolyos csapattal a tallinni légfegyveres felnőtt Eb-n

A 19 éves Jákó Miriam bronzérmet szerzett a magyar női pisztolyos csapat tagjaként a tallinni légfegyveres felnőtt Európa-bajnokságon.

Az MTI beszámolója szerint a női 10 méter légpisztoly csapatversenyének első, délelőtti részében a magyar trió (amelynek Major Veronika és Csonka Zsófia mellett a 19 éves Jákó Miriam is tagja volt) 857 kört lőtt, és ezzel második helyen jutott tovább a következő szakaszba. A folytatásban az első négyben kellett zárni ahhoz, hogy végül éremért léphessenek lőállásba Majorék. A 20 lövéses második részben 568 körrel negyedikként végzett a magyar egység, így a németekkel küzdhetett meg a bronzéremért.

Az éremcsatában remekül kezdett a magyar trió, 8–0-ra elhúzott, majd amikor a rivális 8–6-ra szépített, a magyar szakmai stáb időt kért. Ezt követően ismét sokkal pontosabban céloztak ellenfelüknél a magyarok, akik így 16–6-ra diadalmaskodtak, és megnyerték a bronzérmet.

„Az alapversenyben szerettem volna többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez, de nagyon örülök, hogy a bronzmérkőzésen már tudtam segíteni, és mosolyogva mehetünk haza. Nyilván nagyobb elvárásokkal jöttem Tallinnba, én is szerettem volna ötkarikás kvótát lőni, de talán túl görcsösen versenyeztem. Ugyanakkor sokat tanultam ebből az Európa-bajnokságból” 

– nyilatkozta Jákó a hazai szövetség honlapjának a siker után.

(A kiemelt képen: (balról) Major Veronika, Csonka Zsófia és Jákó Miriam / Forrás: MSSZ)