UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-03-13 09:04

Megvannak az U21-es és az U16-os első osztály döntősei

A múlt hét végén lejátszották az U21-es és az U16-os élvonalbeli jégkorongbajnokság utolsó elődöntőit is: négyből három párharc söpréssel dőlt el, míg a negyedik az utolsó másodpercig tartogatott izgalmakat.

Az U14-esek első osztályú bajnoksága után az U21-esek és az U16-osok élvonalbeli kiírása is a célegyenesére fordult. Utóbbi korosztály négy elődöntős párharcának utolsó mérkőzéseit egyaránt a múlt hét végén játszották le:

négyből három végeredmény söprés után alakult ki, egy viszont a mindent eldöntő ötödik meccsen dőlt el.

Az U21-esek bajnokságának elődöntőjében FEHA19–Budapest Jégkorong Akadémia és DVTK Jegesmedvék Akadémia–Vasas párharcokat figyelhettünk, a csaták azonban egyoldalú küzdelmeket hoztak. A fehérvári akadémisták mind a négy összecsapáson magabiztos győzelmet arattak a Budapest JA játékosai ellen, az eredmények alapján a legszorosabb az első találkozó volt: akkor 5–2-re nyertek hazai pályán a Vaszjunyin Artyom vezetőedző által irányított hokisok. A másik ágon is söpréssel dőlt el a párharc: a DVTK Jegesmedvék a negyeddöntőben az Újpesti Jégkorong Akadémiát hátrányból legyőző Vasast búcsúztatták. A miskolciak az első két, egyaránt szorosan alakuló hazai meccsükön diadalmaskodtak, ám könnyű dolguk semmiképp sem volt, a másodikon például még fővárosi vezetéssel fordultak a harmadik harmadra a felek. A DVTK-sok végül az utolsó, idegenbeli összecsapáson aratták a legsimább győzelmüket (6–1), várhatják a finálé első felvonását.

Az U16-osoknál az Újpesti Jégkorong Akadémia fiataljai tudták egyedül vereség nélkül „lehozni” az elődöntős összecsapásaikat: a három nyert meccsig tartó párharcban előbb 5–2-re, majd 5–0-ra verték a FEHA19-et, és bár a fehérváriak becsülettel próbálkoztak a harmadik találkozón, kiharcolni már nem tudták, hogy folytatódjon a párharc. A felsorolt elődöntőkhöz képest jóval szorosabban – és drámaibban – alakult a Budapest Jégkorong Akadémia és a Vasas csatája. A Budapest JA 4–1-es sikerrel kezdett, amire ugyanilyen arányú győzelemmel válaszoltak az angyalföldiek. A harmadik, Tüskecsarnokban vívott mérkőzésen remek győzelmet aratott a Vasas (4–3), a folytatásban azonban nem tudta lezárni a párharcot hazai pályán, a vasárnapi, mindent eldöntő meccsen pedig a Budapest JA 2–1-es sikert aratott, óriási izgalmak után.

U21-es élvonalbeli bajnokság:

Döntő: 
DVTK Jegesmedvék Akadémia–FEHA19

Bronzmérkőzés:
Budapest Jégkorong Akadémia–Vasas
U16-os élvonalbeli bajnokság:

Döntő:
Újpesti Jégkorong Akadémia–Budapest Jégkorong Akadémia

Bronzmérkőzés:
Vasas–FEHA19

(A kiemelt képen: a Budapest JA és a Vasas vívta az U16-os élvonal legizgalmasabb elődöntőjét / Fotó: Vasas Attila, Vasas SC)