UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-03-14 20:06

Biztató formát mutattak az ifik az Énekes-emlékversenyen

Az ifjúsági fiú ökölvívó-válogatott szövetségi edzője, Ács József foglalta az össze a gondolatait az Utánpótlássportnak a korosztály egyik legrangosabb eseményével, az Énekes István-emlékversennyel kapcsolatban, amely válogatóként is szolgált az áprilisi ifi Európa-bajnokságra.

Március első felében rendezték meg a 65. Énekes István ökölvívó emlékversenyt, ami az ifjúsági korosztály egyik legfontosabb megméretése az esztendőben. A komoly tradíciókkal rendelkező viadal idén másfél hónappal a korosztály Európa-bajnoksága előtt kapott helyet a versenynaptárban, ennek megfelelően válogatóként is szolgált a kontinensviadalra. Természetesen az ifi fiúválogatott szövetségi edzője, Ács József is ott volt a budapesti Kellner Ferenc Sportközpontban, ahol árgus szemekkel figyelte a fiatalok teljesítményét.

Színvonalas meccseket és óriási pofonokat is láthattak a kilátogatók az Énekes-emlékversenyen (Forrás: MÖSZ, Chryztoph)

„Rendkívül fontos és kiemelt esemény az Énekes-emlékverseny, amit idén válogatónak is kikiáltottunk, ám ehhez hozzá kell fűzni, hogy például a megméretés talán leginkább várt összecsapásának két résztvevője, a junior Eb-győztes Nileborg Krisztián és az ifjúsági vb-ezüstérmes Gémes Levente még kétszer biztosan találkozik majd az örményországi kontinensviadal előtt, így az esetükben nem feltétlenül kell válogatót emlegetni. Március 24-25-én Kókán lesz az írekkel, az osztrákokkal és a lengyelekkel csapattalálkozó, míg a hónap végén szerbiai versenyre utazunk, ezen alkalmakkor is összecsaphatnak a fiatalok – mondja a szakember, aki elégedetten idézi fel az emlékverseny mérkőzéseit. – Az elődöntős és a döntős napon voltak parázs meccsek, többek mellett Katona Erik, Horváth Ricsi és Kozák Kevin is jól bokszolt, de

mindenki kitett magáért, jó, biztató formát mutattak az Eb előtt.

Április 5-től 23-ig felkészítő edzőtábort tartunk Budapesten, ahova a tervek szerint – tavalyhoz hasonlóan – az első-, másod- és harmadéves felnőtteket is meghívjuk, hogy közös kesztyűzéssel segítsék az utánpótlást!”

(A kiemelt képen: Nileborg Krisztián (kékben) és Gémes Levente (pirosban) ütközete / Forrás: MÖSZ, Chryztoph)