UtánpótlásSport
2024. május 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-03-15 11:22

Kisorsolták az U20-as férfi-világbajnokság csoportjait

Kisorsolták a júniusi, bukaresti férfi U20-as világbajnokság csoportjait; a magyar válogatott a görögökkel, a szerbekkel és az amerikaiakkal került egy négyesbe.

Zágrábban, a Világkupa-selejtező helyszínén a zárónapi meccsek előtt kisorsolták a júniusi, bukaresti férfi U20-as világbajnokság csoportjait. Az eseményen főszerepet vállalt a World Aquatics vízilabda technikai bizottságának vezetője, a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, akinek közreműködésével

a görögökkel, a szerbekkel és az amerikaiakkal került azonos csopotba a magyar válogatott.

A vb-t új rendszer szerint bonyolítják le: az esemény nyolc kiemelt csapatát – az előző vb-n elért helyezések alapján – A- és B-ágra sorsolták. Elkerülendő az egyoldalú mérkőzéseket, az új szisztéma értelmében a „nagyok” először egymás ellen „melegítenek”, az első kettő (A1-2, B1-2) automatikusan a negyeddöntőbe jut, miközben a második vonal 12 együttese a C-E csoportokban mérkőzik. Az itteni csoportelsők először egymással játszanak egy-egy mérkőzést, a győztesek pedig az A-B csoportok negyedikjeivel találkoznak a nyolc közé jutásért, míg a vesztesek a harmadikokkal mérkőznek. Így alakul ki a negyeddöntő, és innentől kezdve már a megszokott mederben zajlik tovább a vb – írja a waterpolo.hu.

Az U20-as férfi vízilabda-világbajnokság (június 10-18.) csoportjai:

Kiemeltek
A-csoport:
 Spanyolország, Olaszország, Montenegró, Horvátország
B-csoport: Görögország, Szerbia, Egyesült Államok, Magyarország

Nem kiemeltek
C-csoport:
 Kanada, Japán, Dél-Afrika
D-csoport: Brazília, Kína, Kazahsztán
E-csoport: Új-Zéland, Peru, Románia
F-csoport: Irán, Ausztrália, Argentína

(A kiemelt képen: Molnár Tamás mutatja fel a magyar csapat cetlijét az U20-as férfi-vb sorsolásán / Forrás: waterpolo.hu)