UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2023-03-20 20:00

Márton Luana a felnőtteket is ledarálta

A Madridban élő és készülő tekvondós Márton ikrek a hét végén a Belga Nagydíjon tették próbára tudásukat, s felemás végeredménnyel zártak: Luana megnyerte a versenyt kategóriájában, míg Viviana egy győzelem után búcsúzott.

Koruknál fogva – merthogy 17 évesek – még bőven a juniorkorosztályban versenyezhetnének a magyar tekvondó nagy reménységei, Márton Luana és ikertestvére, a nála pár perccel fiatalabb Viviana, csakhogy ők ott akarnak lenni a jövő évi párizsi olimpia indulói között, ezért is egy ideje már a felnőttmezőnyben tesztelik egyfelől magukat, másfelől az ellenfeleket, s gyűjtik az ötkarikás rajthoz szükséges pontokat.

Az elővizsgák egyikeként töltötték a víkendjüket Lommelben, közelebbről a Soeverein Arenában, ahol a Belga GP kínált lehetőséget nemcsak Európa, de távolabbi kontinensek képviselőinek is, hogy a nagy múltú viadalon felmérjék pillanatnyi formájukat. Köztük Luana is, aki a 43 indulót felvonultató 57 kilogrammos súlycsoportban „vágott rendet”, vagyis adta tudtára a nemzetközi társaságnak, hogy bizony nagyon komoly konkurenciát jelent már mindenkinek, aki a 2024-es olimpiai indulásra aspirál. Luana – amint arról küzdősportos múltú édesapja honlapunknak beszámolt – „brutálisan jó volt”...

Mind az öt meccsét magabiztosan nyerte, egy francia volt az első, aztán ledarálta a lengyelt, a görögöt, az ausztrált, és a döntőben a másfél fejjel magasabb tajvani ellenfele sem tudott mit kezdeni vele. Nagyon megverte Lo Csia-linget is, nagyon nagy formában van...

– fűzte hozzá Márton Zsolt.

Márton Vivianának viszont időnek előtte véget ért a Belga GP a 62 kilósok között.

„Egy franciát simán legyűrt, a horvát lánnyal vívott csatájában, amelyben pedig szintén jobban állt, énszerintem súlyos bírói hiba miatt veszített. 12–9-es vezetésénél a hajrában, majd az utolsó pillanatban is megintették a második menet legvégén, s már nem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést” – mesélte az édesapa. Hozzátette, hogy most már a súlyos térdsérüléséből felépült Viviana formája is nagyon jó.

„Már nem fáj a térde a versenyek után, ez nagyon jó jel, de vissza kell térnie százszázalékosan, ennyi a feladat.

Az önbizalma, ami korábban, a sérülése előtt mindig megvolt neki, még nem tökéletes, amikor a küzdőtéren van, de rendben lesz majd ez is” – mondta Márton Zsolt.

(A kiemelt képen: a GP-győztes Márton Luana mind az öt mérkőzését simán, 2–0-ra nyerte Lommelben / Forrás: wtftaekwondo.hu)