UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-03-23 20:52

Pénteken kezdődnek az U18-as élvonal elődöntői

Szerdán fejeződtek be a negyeddöntők, pénteken pedig már kezdődnek az elődöntők: három fővárosi és egy fehérvári csapat várja a legjobb négy küzdelmeit az U18-as élvonalbeli jégkorongbajnokságban.

Míg az U14-es, az U16-os és az U21-es első osztályú bajnokságban már a finálék is elkezdődtek (a legfiatalabbak esetében már győztest is hirdettek), addig az U18-as élvonalban ezen a héten értek véget a negyeddöntők, kialakult a legjobb négy csapat mezőnye. 

A párharcok első meccseit hétfőn rendezték: az egyetlen idegenbeli győzelmet a FEHA19 aratta, 9–2-re ütötte ki a DVTK Jegesmedvék Akadémia korosztályos együttesét. A vendégek már az első harmadban négygólos előnybe kerültek, majd a hajrában még pár lapáttal rátettek az előnyükre, így a visszavágó előtt eldöntötték a továbbjutás kérdését. A két nappal későbbi összecsapás az odavágóhoz hasonlóan indult: Fehérváron 12 perc után már 2–0-ra vezetett a FEHA19, amit sikerült kiegyenlítenie a miskolciaknak; 2–2-vel fejeződött be a mérkőzés. 

A Vasas két magabiztos győzelemmel lépett tovább az alapszakasz második vonalát megnyerő FTC-Telekom ellen: az angyalföldiek előbb 7–1-re, majd 6–1-re múlták felül a zöld-fehér riválisukat, és a korábban említett három korosztály után az U18-asok között is egyedüli, nem akadémiai csapatként jutottak be az elődöntőbe. Az alapszakaszgyőztes Budapest Jégkorong Akadémia Debrecenben nem bírt a DEAC Jégkorong Akadémia fiataljaival, 3–3 után jöhetett a visszavágó. A fővárosban viszont érvényesült a papírforma, a BJA 8–1-re nyerte a visszavágót: már az első 20 perc során ötgólos előnybe kerültek, így komoly izgalmak nem maradtak a folytatásra. Az Újpesti Jégkorong Akadémia játékosai ugyanilyen arányban (8–1) verték a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát, míg a visszavágón 3–1-es fővárosi diadal született.

Az elődöntők első mérkőzéseit pénteken, a visszavágókat vasárnap rendezik; a részletes program ITT érhető el.
Az U18-as élvonalbeli jégkorongbajnokság elődöntői:

FEHA19–Újpesti Jégkorong Akadémia
Vasas–Budapest Jégkorong Akadémia

(A kiemelt képen: ünnepel a Budapest Jégkorong Akadémia U18-as csapata / Forrás: BJA)