UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-25 16:04

A BFKA-Veszprém a hét nyertese az U18-as fiúélvonalban

A hét rangadóját a BFKA-Veszprém nyerte a NEKA ellen az U18-as élvonalbeli kézilabda-bajnokságban, amely két góllal idegenben múlta felül az éllovas NEKA korosztályos együttesét. A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia fiataljai azonban nem csak a győzelmüknek, hanem a közvetlen rivális Éles KISE pontvesztésének is örülhettek.

Néhány nappal ezelőtt még úgy tűnt, hátra dőlhet az első osztályú bajnokság alapszakaszának utolsó etapjában a Nemzeti Kézilabda Akadémia U18-as csapata, amely magabiztos előnnyel vezette a tabellát, és szinte borítékolható volt, hogy helye lesz az évad végi négyes döntőben. Erre továbbra is komoly esély mutatkozik, ám

hat fordulóval a versenyfutás vége előtt szorsabbá vált a pontvadászat, köszönhetően a NEKA–BFKA-Veszprém rangadó végeredményének.

A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia veszprémi fiataljaira nem várt könnyű feladat, hiszen idegenben kellett felvenni a harcot a balatonbogláriakkal, akik az ezt megelőző tizenhét bajnokiból egy vereség kivételével az összeset megnyerték. Ami viszont jó előjel lehetett, hogy az egyetlen pontvesztésük épp hazai környezetben történt, ősszel a szintén veszprémi Éles KISE 31–30-ra győzte le a NEKA-t. 

Az összecsapás rangadóhoz méltó forgatókönyvet hozott: az első félidő a hazaiaknak sikerült jobban, többször három, egyszer négy góllal is vezettek, a félidő vége előtt azonban a BFKA-s kézisek felére faragták a hátrányukat, 14–12-vel fordultak a csapatok. A második játékrész az előzőnél is kiegyenlítettebb játékot hozott, számtalanszor változott az előnyben lévő gárda kiléte, az utolsó két percnek pedig 29–29-cel vágtak neki a csapatok, abban viszont már csak a vendégek dobtak gólt, Edwards Benjáminnak köszönhetően kettőt is.

Támadásban a veszprémiek a NEKA ellen (Fotó: Tompos Gábor/NEKA)

A sikerrel a veszprémiek három pontra megközelítették az éllovas bogláriakat, ráadásul a közvetlen rivális Éles KISE-től (amely a Budai Farkasokkal játszott döntetlent) is elléptek két egységgel, igaz utóbbi eggyel kevesebb mérkőzést játszott; izgalmas hajrára van kilátás.

A tabella aktuális állása ITT érhető el.

(A kiemelt képen: a BFKA-Veszprém fiataljai a NEKA elleni rangadó előtt / Fotó: Tompos Gábor/NEKA)