UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-04-01 12:21

Óriási izgalmak után U18-as bajnok az Újpesti Jégkorong Akadémia

Döntő meccsen, hosszabbítás után nyerte meg az U18-as élvonalbeli jégkorongbajnokság fináléját az Újpesti Jégkorong Akadémia csapata.

Az utánpótlás élvonalbeli jégkorongbajnokságok közül utolsóként az U18-as küzdelmei értek véget: péntek este izgalmakkal teli, fordulatos harmadik mérkőzést játszott egymással az Újpesti Jégkorong Akadémia és a Budapest Jégkorong Akadémia.

A két fővárosi csapat azonos mérleggel végzett az alapszakasz első két helyén, az egyenes kieséses szakaszban pedig az újpestiek százszázalékos mérleggel verekedték be magukat a döntőbe, míg a Budapest JA játékosainak a negyed- és az elődöntőben is becsúszott egy döntetlen, a veretlenségüket azonban ők is megőrizték.

A párharcok a megszokottnál rövidebbek voltak, sűrűbb menetrenddel, az osztrák International League (amelyben magyar U18-as együttesek is szerepelnek) elhúzódása és az április elején kezdődő válogatott program miatt.

A finálé első összecsapását a Tüskecsarnokban 7–2-re nyerte meg a hazai pályán játszó Budapest JA, amely már az első harmadban háromgólos előnybe került, a második végén pedig már 6–2-re vezetett; bár az utolsó játékrészben többször jutott el lövésig az Újpest, újabb gólt nem tudott szerezni, helyette még egyet kapott. A második meccs teljesen eltérő forgatókönyvet hozott: remekül védekeztek az újpestiek, akik az összes harmadot megnyerték, ráadásul kapott gól nélkül (4–0). A döntő mérkőzésre az előzmények tudatában nehéz volt tippelni, izgalmasabban viszont nehezen alakulhatott volna: a Tüskecsarnokban a Budapest JA szerezte meg a vezetést, az állást viszont kevesebb mint két perc alatt megfordította az Újpest. A Basile Antonie Lucien vezetőedző által irányított hazaiak még az első harmadban két gyors találattal visszavették a vezetést (3–2). A másodikban csak az újpestiek ünneplehettek gólt, kettőt is, így az utolsó 20 percet ők várhatták előnyből. Az öröm viszont nem tartott sokáig, ismét fordított a Budapest JA, amely már félig bajnoknak érezhette magát, másfél perccel a vége előtt azonban egyenlítettek a vendégek; jöhetett a hosszabbítás. A ráadás végül nyolc percig tartott,

az újpesti Laskawy Ferenc a meccsen harmadjára szerzett gólt, amivel eldöntötte a bajnoki cím sorsát.

A harmadik helyet a Vasas csapata szerezte meg, amely idegenben 4–0-ra, otthon 2–1-re győzte le a FEHA19 együttesét.

(A kiemelt képen: bajnoki címet ünnepelnek az Újpesti JA U18-as játékosai / Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia)