UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-04-04 13:07

Felkészülési mérkőzésekkel hangol az U18-as divízió I/A csoportos vb-re a magyar fiúválogatott bő kerete

Kihirdették az U18-as fiú jégkorong-válogatott bő keretét, amely megkezdte a felkészülést az április második felében rendezendő divízió I/A csoportos vb-re.

Kevesebb mint három hét múlva kezdődik Franciaországban az U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság, amelyen a tavaly a harmadik vonalat (I/B csoport) hibátlan mérleggel megnyerő magyar válogatott is elindul. 

A Svasznek Bence szövetségi edző által vezetett bő keret tagjai hétfőn, az UTE Szilágyi úti létesítményében találkoztak, szerda délelőttig ott edzenek, majd aznap kora délután Bledbe utazik a válogatott, ahol másnap játszik felkészülési meccset Szlovéniával – írja az MJSZ honlapja. Ezt követően még két edzőmérkőzés vár a fiatalokra, találkoznak Ukrajna válogatottjával, majd a Trnava U20-as csapatával is.

„A biztos tíz-tizenöt ember megtalálása könnyebb feladat, hiszen vannak kiemelkedő képességű játékosok, az őket követők kiválasztásakor már nehéz döntéseket is kell hozni, és ez így lesz majd a vb-keret szűkítésekor is. Mindenki jó munkát végez, jó mentalitású srácokról van szó, de minket semmi más nem motivál, csak az, hogy kikkel tud nemzetközi szinten erős lenni a válogatott, és melyik az a csapat, amelyikkel ki tudjuk harcolni a bennmaradást. Sikerült a felkészülési mérkőzéseket és az előttünk álló három hét programját véglegesíteni, nyugodtan mondhatom, hogy

minden a tervek szerint halad” 

– idézi a hazai szövetség a szakvezetőt.

Felkészülési mérkőzések:

Április 6., 14:00:
 Szlovénia–Magyarország (Bled)
Április 10., 17:30: Magyarország–Ukrajna (Megyeri út)
Április 18.: Trnava U20–Magyarország (Nagyszombat)

A magyar válogatott vb-programja:

Április 23., 19:30:
 Magyarország–Kazahsztán
Április 24., 19:30: Franciaország–Magyarország
Április 26., 16:00: Ukrajna–Magyarország
Április 27., 16:00: Magyarország–Japán
Április 29., 16:00: Dánia–Magyarország
A magyar U18-as fiúválogatott bő kerete a divízió I/A csoportos vb-re:

Csala Patrik, Orbán Gergő, Váradi András (kapusok)
Domán Péter, Farkas Olivér, Franyó Krisztián, Haranghy Bence, Horváth Alex, Jurkovics Bence, Lencsés Dávid, Prókai Mátyás, Rósa Levente, Vén Bendegúz (hátvédek)
Barna Olivér, Birta Levente, Bodzai Dávid, Hiezl Balázs, Keresztes Zsombor, Laskawy Ferenc, Löbenwein Bálint, Makai Miklós, Mester Máté, Mihalik Gergő, Nemes Márton, Németh Zalán, Pásztor József, Ravasz Csanád, Szabó Rácz Maxim, Zimányi Dániel (csatárok)

(Kiemelt képünk forrása: MJSZ)