UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-04 21:03

Három magyar arany született a szerbiai ifjúsági tornán

Az Eb-re készülő magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott tagjai közül Zsigó Csaba, Oláh Levente és Kiss Milán is aranyéremmel térhetett haza a szerbiai Greatest Open nemzetközi versenyről.

Háromnapos nemzetközi tornán vett részt Szerbiában az április végi Európa-bajnokságra készülő ifjúsági ökölvívó-válogatott. Az Ács József szövetségi edző által irányított fiatalok sűrű programon vannak túl, márciusban a budapesti Énekes István ifjúsági emlékversenyen és Kókán a Tóth Ákos-emlékversenyen is ringbe szálltak – utóbbin nemzetközi ellenfelek ellen is megmutathatták a tudásukat. Sokat nem kellett várniuk a következő, egyben az ifjúsági Eb előtti utolsó viadalukra, a múlt hét végén Szerbiában húztak kesztyűt a Greatest Openen.

A magyar csapatból hárman is aranyéremmel térhettek haza: Zsigó Csaba (48 kg) és Oláh Levente (60 kg) is bolgár ellenfelet győzött le a döntőben, míg Kiss Milán (86 kg) a horvát vetélytársát múlta felül egyhangú pontozást követően.

A tavalyi junior Eb aranyérmese, Nileborg Krisztián elővigyázatosságból nem lépett ringbe a döntőben a kézsérülése miatt, míg Hippeller Panna (aki az egyetlen lány tagja volt a küldöttségnek), Horváth Richárd és Melicher Gábor ezüstérmet szerzett.

A fiatalok április ötödikétől Budapesten, a Madárfészekben edzőtáboroznak az Európa-bajnokság kezdetéig.

(Kiemelt képünkön: a magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott Szerbiában Forrás: MÖSZ)