UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-04-05 20:27

Első két nemzetközi meccsét egyaránt megnyerte a serdülő leányválogatott

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta a serdülő leány kézilabda-válogatott, amely kedden és szerdán is hazai pályán győzte le Szlovénia korosztályos legjobbjait.

Nem kellett sokat várni a serdülő leány kézilabda-válogatott tagjainak, hogy újra együtt készüljenek: a március első felében, Gyálon megtartott edzőtábor után április első napjaiban Siófokon találkoztak a fiatalok, ahol háromnapos összetartáson vettek részt. Az edzések mellett pedig az első nemzetközi mérkőzéseiken is pályára léphettek a játékosok, akik kedden és szerdán is összecsaptak Szlovénia korosztályos legjobbjaival.

Az első találkozón 23–12-es, a másodikon 26–20-as magyar siker született, előbbin Mózes Fanni 5, utóbbin Csaja Bernadett 4 (mindkettő FTC) góllal lett a hazaiak legeredményesebb játékosa.

„Lesz ezeknél még sokkal jobb meccse is a lányoknak, érződött rajtuk, hogy az első válogatott mérkőzéseiket játsszák – értékel az Utánpótlássportnak a szövetségi edző, Penszki Gergely. –

Nem az eredmény volt a fontos, inkább az, hogy a gyerekek átéljék, milyen címeres mezben pályára lépni.

Nagyon izgultak, ami érthető, hiszen az egész országot képviseljük ilyenkor, ez mindig komoly teher. Sok volt a technikai hiba, nem mindenki tudta az edzéseken mutatott formáját hozni, ám örömhír, hogy olyan is volt, akiből a jobbik formát hozták ki a körülmények. Tökéletes alkalom volt ez a két összecsapás, hogy lássuk, hol tartanak jelenleg a fiatalok. Hangsúlyozom, még mindig bő kerettel dolgozunk, több mint negyven játékost forgatunk, és még melléjük is könnyedén csatlakozhatnak mások a jövőben. Örültünk a győzelmeknek, ami viszont talán a legnagyobb pozitívum, hogy a lányok – amellett, hogy boldogok voltak a nemzeti mez viselése miatt – az elégedetlenségüket fejezték ki a meccsek után, érezték, hogy jobb teljesítményre is képesek. Látszott rajtuk a motiváltság, ez a hozzáállás pedig rengeteget számíthat a folytatásban.”

A serdülő leányválogatottat az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a márciusi edzőtáborban látogatta meg:

 

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)