UtánpótlásSport
2024. május 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-04-14 17:08

Közel a hibátlan alapszakaszhoz a NEKA U20-as férficsapata

Huszonegy bajnoki, huszonegy győzelem – a NEKA U20-as férfi kézilabdacsapatát eddig egyik vetélytársa sem tudta megállítani a Nyugati csoportban, így az alapszakasz-győzelem szinte borítékolható öt fordulóval a vége előtt.

A korosztályos élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokságok csapatai közül egyedül a Nemzeti Kézilabda Akadémia U20-as együttese maradt hibátlan április végére: öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a balatonbogláriak hét ponttal vezetik a Veszprémi KKFT és a Budai Farkasok-Rév előtt a Nyugati csoport tabelláját, huszonegy bajnokijuk közül mindet megnyerték.

A Kopornyik Zsolt vezetőedző által irányított NEKA két szűk győzelemmel indította a bajnokságot, a Csurgói KK ellen kettő, a Sport36-Komló ellen egy góllal nyert, és a folytatásban is voltak szoros meccseik, amik bizonyítják, nincs könnyű dolga a csapat tagjainak, akik ennek ellenére idáig megőrizték a százszázalékos mérleget. Legutóbb csütörtök este az – előző U20-as bajnokságot megnyerő – Agrofeed ETO UNI Győrt verték hazai pályán 32–20-ra. A folytatás azonban minden bizonnyal nem lesz sétagalopp, a 24. körben a Veszprémi KKFT-hez látogatnak, míg az alapszakasz zárásaként május végén a Budai Farkasokat fogadják. A balatonbogláriaknak a statisztikák szerint nincsen problémájuk támadásban, az igazi erejük azonban a védekezésben rejlik: a csapatok közül a legkevesebb gólt kapták, 501-et.

A NEKA U20-as férficsapatát eddig nem lehetett megállítani az alapszakaszban Fotó: Tompos Gábor, NEKA

A négyes döntőbe a Keleti és a Nyugati csoport első két helyezettje jut be; a NEKA helye szinte borítékolható, míg az üldöző Veszprémi KKFT és Budai Farkasok-Rév között izgalmas versenyfutás várható. A két együttes  Keleten jelenleg a listavezető PLER-Budapest és a második OTP Bank-Pick Szeged áll kvalifikációt érő helyen.

(Kiemelt képünkön: akcióban a NEKA U20-as csapata Fotó: Tompos Gábor, NEKA)