UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-18 20:38

Jó előjelek a nyári junior Európa-bajnokság előtt

A magyar korosztályos ökölvívók egyik kiemelt hazai viadala, az utánpótlás Magyar-kupa után a junior fiúválogatott vezetőedzője, Törteli Ferenc nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

Népes mezőny gyűlt össze a múlt hét második felében a Csepeli Szabadidő SE–Halker Király Team edzőtermében rendezett utánpótlás Magyar-kupán: a korosztályos ökölvívók egyik kiemelt hazai versenyén több mint 300 fiatal húzott kesztyűt. Az eseményen a legjobb magyar U12-esek, serdülők és juniorok mutatták meg a tudásukat, a tét ráadásul nemcsak az aranyérem megszerzése, hanem a válogatottbeli tagság kiharcolása is volt.

A junioroknak ráadásul egyre inkább közeleg az év legfontosabb megméretése, az Európa-bajnokság, amely majdnem napra pontosan három hónap múlva kezdődik Romániában. Ennek megfelelően a korosztály fiúválogatottjának vezetőedzője, Törteli Ferenc árgus szemekkel figyelte a kategória bokszolóit.

„A junior fiúk mezőnye volt a legnépesebb az eseményen, százhúsz fölötti volt a nevezettek száma – mondja a szakvezető. – Volt olyan kategória, amelyben összegyűlt a maximális tizenhat induló; nagyon örülök neki, hogy ennyi fiatal vett részt a viadalon. Nagy meglepetések nem születtek, a legnagyobb esélyesek be tudták húzni a súlycsoportjukat. Sok harcos meccset láthattunk, amik után új arcok is bekerültek a látókörömbe;

reméljük, hogy ez nem csak fellángolás, hanem hosszútávon megnövekszik az ökölvívó-állományunk.”

Törteli hangsúlyozza, nincs már túl sok idő a kontinensviadalig, ennek megfelelően a Magyar-kupa fontos állomás volt az Eb felé vezető úton.

„Több súlycsoportban is kiélezett küzdelem folyt az aranyéremért, de olyanok is voltak, akik játszi könnyedséggel hozták a győzelmet, a meccseiket idő előtt befejezve. Megfelelő színvonalú összecsapásokat figyelhettünk, ami jó előjel ez az Európa-bajnokság előtt; az igazi munka most indul majd meg, elkezdünk utazgatni a srácokkal. Franciaországba és Szerbiába is hivatalosak vagyunk, de a Bornemissza-emlékverseny is remek felkészülési állomás lesz a nyár folyamán. Még van idő arra, hogy tisztuljon a kép, de egy biztos: minél több srácnak igyekszem lehetőséget adni. Szintén jó jel, hogy

úgy tűnik, a tavalyinál picit nagyobb kerettel dolgozhatok majd;

az elsőéves juniorok is szépen dolgoztak Csepelen, így nagy valószínűséggel többükre számítok majd a válogatottban a következő időszakban.”

(Kiemelt képünkön: színvonalas összecsapások jellemezték a junior fiúk kategóriáját az utánpótlás Magyar-kupán Forrás: MÖSZ)