UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-25 20:53

Zsigó Csaba bejutott a negyeddöntőbe a jereváni ifjúsági Eb-n

A jereváni ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság első napján két magyar fiatal lépett a ringbe: Zsigó Csaba (48 kg) fehérorosz versenyzőt győzött le, Tóth Adriánt (80 kg) viszont kikapott a cseh ellenfelétől.

Kedden a megnyitó ünnepséggel hivatalosan is elkezdődött Örményországban az ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság, amelyen közel 300 fiatal lép majd ringbe. Az első napon két magyar indulónak szurkolhattunk: a kora esti programban a 48 kilogrammosok között az első pár tagjaként Zsigó Csaba lépett ringbe, aki a fehérorosz Tyimoscsenkóval csapott össze. 

A debreceni fiatal aktívan kezdett, sokszor találta el az ellenfelét, aki nehezen bírta a debreceni bokszoló tempóját. A fölény az első menet eredményén is látszódott, mind az öt pontozó Zsigót látta jobbnak az első menetben. A folytatás is hasonlóan zajlott, ám a második menetet már nem engedte végig a bíró, így magyar győzelmet jegyezhettünk fel.

A sikerrel Zsigó bejutott a legjobb nyolc versenyző közé, már csak egy diadal választja el a biztos éremtől.

Három összecsapással később Tóth Adrián következett a 80 kilósok között: a fehérvári ökölvívó Czelenienkóval nézett farkasszemet. Ez a meccs Zsigóénál jóval kiélezettebben alakult, amelynek az első menetét Tóth nyerte. A második és a harmadik viszont – szintén szoros küzdelemben – a cseh fiatalé lett, így nem született meg a nap második magyar sikere.

(Kiemelt képünkön: Tóth Adrián (balra) és Zsigó Csaba Forrás: MÖSZ)