UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-04-25 16:32

Három korosztály is pályára lépett a ceglédi ob-n

A múlt hét végén az U11-es, az U15-ös és az U19-es korosztály legjobbjai csaptak össze a Cegléden megrendezett korosztályos tollaslabda országos bajnokságon.

A tavasz kezdete nem jelenthet mást a hazai utánpótláskorú tollaslabdázók életében, mint az országos bajnokságok idejének eljövetelét. Az ob-k idén is kiemelt fontosságúak, a versenyzők lelkesedését pedig jól jelzi, ahogyan nemrégiben Joó Melinda, a Magyar Tollaslabda Szövetség főtitkára fogalmazott az Utánpótlássportnak:

„A legnagyobb presztízse az ob-nak van a hazai korosztályos események közül, ezt várják a legjobban a fiataljaink.”

Tavaly három részletben rendezte meg az MTLSZ az utánpótlás ob-kat (U13-U19, U15 és U11-U17 felosztásban), idén viszont két hétvége alatt kerül pályára az összes korosztály. A sort múlt hét szombaton az U11-esek, az U15-ösök és az U19-esek indították: a legidősebbek között világversenyeket is megjárt játékosokat is figyelhettek a kilátogatók. A fiúk egyéni kategóriájában a Multi Alarm SE tagjai, Mesterházy Milán (2007-es születésű) és Palkovics Péter (2008) találkoztak a döntőben; az odáig vezető úton mindketten túljutottak egy-egy, náluk a magyar ranglistán magasabban rangsorolt ellenfélen (Mesterházy az első kiemelt, debreceni Csernyánszki Balázst, Palkovics pedig a másodikként rangsorolt pécsit, Horváth Csanádot győzte le). A fináléban Mesterházy diadalmaskodott, két szettben (21–10, 21–16) verte a klubtársát, akik a fiú párosok között már egymás mellett játszottak, aranyérmet szerezve. A lányoknál egyesben a hatodik kiemelt Takács Tünde (T(r)ollas SE) két játszmában győzött a döntőben Hart Petra (Multi Alarm SE) ellen, míg a leány párosok között Dorozsmai Hédi (Multi Alarm SE) és Karalyos Etelka (Hajdú TSE) ünnepelhetett. A vegyes párost a tavaly nyári EYOF-on is együtt játszó Horváth Csanád és Hart Petra nyerte.

Hart Petra és Horváth Csanád Forrás: MTLSZ

Az U15-ös fiúknál egyesben Pető Balázs (FBSE) döntő szettben győzött Ágai Zénó (VSD) ellen, a lányoknál pedig Liang Eliza (T(r)ollas SE) diadalmaskodott Sándor Elzával (Újpest TSE) szemben; ez a négy játékos szerezte a fiú és a lány párosok aranyérmeit. A vegyes összeállítások között Fánczi Áron (Seregélyesi PDSE) és Szabó Sára (Kilián Iskola DSE) állt fel a dobogó tetejére.

A legkisebbek között csak egyesben versenyeztek a fiatalok: a fiúk mezőnyében Pinke Dénes (Seregélyesi PDSE), a lányoknál Feind Rozi (FBSE) nyakába került az aranyérem.

A részletes eredménysor ITT érhető el.

Most egy hét szünet következik, május 6-7. között pedig az U11-es és az U17-es korosztályos lesz a sor, hogy megméresse magát az országos bajnokságon: a fiatalok Pécs felé veszik majd az irányt.

(Kiemelt képünkön: jár a pacsi – Ágai Zénó (balra) és Pető Balázs is két érmet nyert az ob-n Forrás: MTLSZ)