UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-04-26 09:25

A 14 éves Jackl Vivient Kapás Boglárka is megdicsérte a felnőtt ob-n

A múlt héten négy napon át versenyeztek a legjobb hazai úszók a kaposvári felnőtt ob-n, amelyen a 14 esztendős Jackl Vivien is megmutatta a tudását, ezüstérmet szerezve 400 méter vegyesen; a döntő után a nyertes Kapás Boglárka is megdicsérte.

A utánpótlás legjobbjai is medencébe ugrottak a kaposvári Csík Ferenc Sportuszodában a múlt héten, ahol négy napon át zajlott a felnőtt országos bajnokság. A 2006-ban született vb-aspiránsok (akik végül be is kerültek a csapatba) nem voltak maradéktalanul elégedettek a teljesítményükkel, a náluk is fiatalabb versenyzők pedig szintén nem feltett kezekkel érkeztek a eseményre; ilyen volt például a 2008-as Jackl Vivien, aki a 400 méter vegyes döntőjében második lett, egyéni csúcsot úszva.

„A többi mellett ezerötszáz, nyolcszáz, és négyszáz méteres távon is elindultam, komoly felkészülés előzte meg a versenyt. A távok hossza miatt eléggé elfáradtam, viszont nagyon örülök, hogy jól sikerültek az úszásaim – mondja a Tatabányai VSE 14 éves úszója. –

Fiatalként óriási élmény a felnőttmezőnyben indulni, ennyi klasszis között úszni, ez külön adott plusz löketet. Főleg, hogy négyszáz vegyesen Kapás Bogi mellett versenyezhettem; nagyon boldog vagyok, szerencsére az időeredményekkel is elégedett lehetek.”

A 400 méter vegyes fináléjában ráadásul nem csak az ezüstnek, hanem egyéni csúcsnak is örülhetett Kocsis Márta tanítványa, aki 4:42.96-tal csapott a célba.

„Nem gondoltam volna, hogy másodikként érhetek be, az elsődleges cél az volt, hogy javítsak az egyéni csúcsomon – ez végül a dobogót is magával hozta. Remek érzés ilyen közösség tagjaként sportolni, külön öröm, hogy a futam után Bogiék részéről is elismerő, dicsérő szavakat kaptam, semmilyen negatívumot nem tapasztaltam. Már tavaly is úsztam a felnőttek között, de még mindig extra élmény.

A junior Eb és az EYOF a cél, szerencsére mindkét világversenyre teljesítettem szintidőket; izgalmas nyár elé nézünk!”

(Kiemelt képünkön: illusztris társaságban a 14 éves Jackl Vivien, Kapás Boglárka (középen) és Jakabos Zsuzsanna (jobbra) mellett Fotó: Derencsényi István, MÚSZ)