UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-04-27 20:15

Japánt is legyőzte az U18-as fiú I/A-vébén a magyar csapat, így biztosan benn marad a csoportban

A magyar U18-as fiú jégkorong-válogatott 4–2-re legyőzte Japánt a franciaországi I/A csoportos világbajnokság negyedik fordulójában, a sikerrel pedig bebiztosította a bennmaradást.

Az első három mérkőzésén négy pontot szerzett a Svasznek Bence szövetségi edző által vezetett magyar U18-as fiú jégkorong-válogatott, amely a negyedik helyről várta a csütörtökön megrendezett, Japán elleni mérkőzést.

A hazai szövetség beszámolója szerint gyors gólváltással indult az összecsapás: előbb Franyó Krisztián átlövése csúszott be a kapuba a második percben, majd szinte rögtön egyenlítettek a japánok Okubo találatával; 1–1-gyel ért véget az első harmad. A másodikban többször is közel járt a gólhoz az ellenfél, ám a 33. percben Mihalik Gergő gyönyörű találatával ismét a magyaroknál volt az előny. A 46. percben megütötte a harmadik gólját is a csapat: ahogy az első találatnál, újra Franyó lőtt távolról, a lapos korong pedig mindenki mellett elsurrant, egyenesen a kapuba (3–1), nem sokkal később pedig Hiezl Balázs kerülte meg a japán ketrecet, majd betett korongjából Mihalik is duplázni tudott (4–1). Később Mihalikot kiállították, Usio helyzeteit még fogta a kapus Csala Patrik, de Szuzuki lövésénél már sajnos tehetetlen volt (4–2). Bár közelebb lépett Japán, nem tudott nyomást a magyar védelemre, a mieink taktikusan tartották a vezetést. Az utolsó fél percre az ellenfél a kapust is lehozta mindent egy lapra feltéve, ám az eredmény már nem változott.

A sikerrel már hétpontos a magyar együttes, amivel eldőlt, hogy – első alkalommal a torna történetében – biztosan bennmarad a csoportban, és még a dobogóra is esélye van.

A tabella ITT érhető el.

A magyar válogatott vb-programja:

Április 23., 19:30: Magyarország–Kazahsztán 0–3
Április 24., 19:30: Franciaország–Magyarország 0–2
Április 26., 16:00: Ukrajna–Magyarország 3–2 (szétlövés után)
Április 27., 16:00: Magyarország–Japán 4–2
Április 29., 16:00: Dánia–Magyarország
A magyar U18-as jégkorong-válogatott kerete:
Kapusok: Csala Patrik, Váradi András
Védők: Farkas Olivér, Franyó Krisztián, Haranghy Bence, Horváth Alex, Prókai Mátyás, Rósa Levente, Vén Bendegúz
Csatárok: Barna Olivér, Bodzai Dávid, Hiezl Balázs, Keresztes Zsombor, Laskawy Ferenc, Löbenwein Bálint, Makai Miklós, Mester Máté, Mihalik Gergő, Nemes Márton, Németh Zalán, Ravasz Csanád, Szabó Rácz Maxim

(Kieemelt képünkön: a magyar csapat két góllal győzte le a japánokat Forrás: MJSZ)