UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-30 11:02

Újabb két magyar versenyző jutott be az elődöntőbe a jereváni ifi Eb-n

Zsigó Csaba (48 kg) és Nileborg Krisztián (71 kg) is bejutott az elődöntőbe az Örményországban zajló ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon.

Az ötödik és a hatodik magyar érem is biztossá vált szombaton az ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon: az Örményországban zajló viadalon már a sorsolásnál eldőlt, hogy Komjáthi Nóra (81 kg) és Szira Zsófia (+81 kg) a legjobb négy között kezdi majd meg a szereplést a kontinensviadalon, az elmúlt versenynapokon pedig előbb Kovács Nikolett (70 kg), majd Horváth Laura (50 kg) is kiharcolta az elődöntőbe kerülést, így ők már biztosan dobogóra állhatnak a kontinensviadalon.

Szombaton a fiúk ideje jött el: a 48 kilósok között Zsigó Csaba, 71-ben pedig Nileborg Krisztián verekedte be magát a legjobb négy közé. A DVSC-s Zsigó az izraeli David Zakharit múlta felül kiélezett meccsen, míg a Strong Handes Nileborg a szerb Nikola Cvetkovicsot győzte le – a bíró a harmadik menetben vetett véget az összecsapásnak, döntő fölénnyel diadalmaskodott a junior Eb-győztes fiatal.

Nileborg Krisztián Forrás: MÖSZ

A nap utolsó magyar indulójaként Kiss Milánnak (86 kg) szurkolhattunk, aki viszont nem bírt a nála rutinosabb örmény bokszolóval, Davit Szimonjannal.

Vasárnap is három magyar fiatal lép ringbe: Horváth Laura a döntőbe jutásért küzd meg a lengyel Martyna Koczkodajjal, Frank Dániel (57 kg) és Oláh Levente (60 kg) pedig a legjobb négybe juthat be.

(Kiemelt képünkön: Zsigó Csaba már biztosan érmes az ifi Eb-n Forrás: MÖSZ)