UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-05-04 18:23

Sűrű nyár vár az EYOF-ra készülő serdülő fiúválogatottra

A nyári EYOF-ra készülő magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott szövetségi edzőjét, Szabó Leventét kérdeztük a balatonboglári Négy Nemzet-torna megnyerése után.

Eredményesen szerepel az utóbbi hónapok felkészülési mérkőzésein a magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott, amely decemberben megnyerte az Olimpiai Reménységek Versenyét Lengyelországban, majd januárban az osztrákokat győzték le kétszer is. Márciusban a románokkal egymás utáni két nap is összecsaptak Mátraházán, aminek egyaránt magabiztos hazai diadal lett a vége, majd április végén a balatonboglári Négy Nemzet-tornán mérették meg magukat.

A fiatalok sorrendben Norvégia, Ausztria és Szerbia korosztályos legjobbjait győzték le, így aranyérmet ünnepelhettek az eseményen, ami fontos felkészülési állomás volt a júliusi nyári EYOF előtt.

„Közeledik a srácoknak a korosztályváltás, az EYOF pedig az ifjúsági kor küszöbének számít. Szerettük volna, ha az ezt megelőző időszakban széles bázist tudunk megméretni külföldi ellenfelekkel – kezdi a csapat szövetségi edzője, Szabó Levente. – Ez a pár nap is arról szólt, hogy különböző kézilabda-kultúrákkal találkozzanak, eltérő stílusokkal szemben próbálják ki  magukat; erre tökéletes alkalom volt a Négy Nemzet-torna. A legfontosabb kérdés, hogy a bázisunkból kik lesznek azok a fiatalok, akik az ifjúsági válogatottban is szerephez juthatnak, akik képesek fellépni a következő lépcsőfokra. Kemény felmérésekkel kezdtük az edzőtábort, amely során remek számokat produkáltak a fiúk, annak ellenére, hogy a korosztályos bajnokságok hajrájában járunk. A tornán az eredmény sokadrangú volt, de persze örülünk a győzelemnek, a fiataloknak pedig sokat jelent az aranyérem.

Mentális és fizikai szempontból is nagyon tehetséges ez a korosztály, nagy lemorzsolódás szerintem nem várható a folytatásban.”

A nyári szünet nem a pihenésről szól majd a csapattagoknak.

„Németországban lesz még egy nemzetközi torna az EYOF előtt; az ifjúsági olimpiát négyhetes felkészülés előzi majd meg, közben kerül sor a düsseldorfi megméretésre. Sűrű program vár a nyáron is a srácokra!”

(Kiemelt képünkön: a magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott Forrás: NEKA)