UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-05-09 20:13

Országos bajnokságon léptek fel az U13-asok és az U17-esek

Pécsen rendezték meg a második – és egyben utolsó – idei utánpótlás tollaslabda országos bajnokságot, amelyen az U13-as és az U17-es korosztály legjobbjai léptek a pályára.

Április utolsó előtti hétvégéjén három tollaslabda-korosztály legjobb hazai képviselői gyűltek össze Cegléden, hogy országos bajnokság keretén belül méressék meg magukat: az legidősebbek, vagyis az U19-esek mellett az U15-ös és az U11-es kategória tornáját rendezték meg. Két héttel később a két „kimaradó” korosztály következett, az U13-as és az U17-es, 

Kezdjük az U13-asokkal, amelynek mezőnyében a két héttel korábbi ob-ről ismerős arccal is találkozhattunk: áprilisban az U15-ösök között egyesben és egynemű párosban diadalmaskodott, míg a múlt hét végén szintén egyesben tudott győzni a 2011-es születésű Liang Eliza (T(r)ollas SE), aki így három aranyéremmel zárta a korosztályos országos bajnokságokat. A döntőben Susányi Verát (Tisza TSE) múlta felül magabiztosan, két szettben. A lányok párosversenyét a Multi Alarmban játszó Lujber Barbara és testvére, Hédi Zsófia nyerte. A fiúk között egyesben Czira Márk (Talentum TSE) állhatott fel a dobogó tetjére, a fináléban Liang Olivért (T(r)ollas SE) győzte le. A duók esetében az említett két játékos már egymás mellett küzdött, és nyerte meg a tornát.

Augusztusban az év egyik legfontosabb korosztályos világversenye következik, az U17-es Európa-bajnokság, amelynek mezőnyében a kategória hazai képviselői is szerepelnek majd. A csapat persze még nem állt össze, de a pécsi ob-n elért eredmények is befolásolják a keret kialakítását, így hatványozottan fontos volt a fiataloknak a mutatós játék és a jó eredmény.

Ebben a kategóriában is volt átfedés a két héttel korábbi ob-hoz képest: az U19-es fiúdöntőt játszó Mesterházy Milán és Palkovics Péter (mindketten Multi Alarm SE) az U17-esek között is összecsaphatott a fináléban: ismét két szettben dőlt el a mérkőzés, megint Mesterházy javára. A fiúpárosok között is „repetáztak”, közösen szereztek aranyérmet, Ágai Zénó (VSD) és Pető Balázs (FBSE) ellen. A lányok mezőnyében az U19-eseknél párosban nyerő Dorozsmai Hédi (Multi Alarm SE) és Karalyos Etelka (Hajdú TSE) az U17-esek között sem talált a duók között legyőzőre, előbbi pedig egyesben is nyerni tudott, a fináléban Pinke Annát (Seregélyesi PDSE) legyőzve. A vegyes párosoknál is két, már említett név diadalmaskodott: Mesterházy Milán és Dorozsmai Hédi bizonyult a legjobbnak.

(Kiemelt képünk forrása: MTLSZ)