UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-05-21 11:28

Kiesett a női NB I-ből a NEKA

Sorozatban három győztes bajnoki után a Mosonmagyaróvár ellen kikapott a női NB I-ben javarészt utánpótláskorú játékosokkal szereplő NEKA, így biztossá vált, hogy kiesik az élvonalból.

Legutóbbi hat bajnokijából négyet megnyert, az elmúlt három körben pedig sorrendben a DKKA, az Alba Fehérvár és az MTK Budapest ellen is győzelmet ünnepelhetett a felnőtt női NB I-ben javarészt utánpótláskorú játékosokkal szereplő Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely az eredmények alapján jó formában várta a Mosonmagyaróvár elleni, idegenbeli meccset a 25. fordulóban.

A Bohus Beáta vezetőedző által irányított együttes ennek ellenére nem volt könnyű helyzetben, a tabellán az utolsó előtti helyet foglalták el, két körrel a vége előtt három ponttal lemaradva a már bennmaradó Békéscsabától. A balatonboglári fiatalok az első félidőben sokáig előnyből kézilabdáztak, a szünetre pedig 17–17-tel vonultak a felek, a második játékrészt viszont magabiztosan nyerte a Mosonmagyaróvár, a végeredmény 41–32 lett, így a NEKA számára biztossá vált, hogy ősztől újra a másodosztályban szerepel.

„Az első félidő a mi részünkről rendben volt. Tudtuk, hogy a második félidőre úgy jön majd ki az ellenfél, hogy kő kövön nem marad, ez így is lett. Ettől függetlenül büszke vagyok a lányaimra, mert végig küzdöttek. A gólarányt a végén kicsit túlzónak tartom. Még van egy mérkőzésünk a bajnokságból, erre készülünk” 

– idézi Bohust a NEKA honlapja.

(Kiemelt képünkön: a NEKA női NB I-es csapata Forrás: NEKA)