UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-05-24 14:58

Idősebbek között is bizonyítottak a korosztályos ob-k legjobbjai

Korosztályos országos bajnokságok és diákolimpia alkotta időszak ért véget a hazai utánpótláskorú tollaslabdázók számára, akik közül többen idősebb korosztályokban is megvillantották a tudásukat.

A szokásoknak megfelelően sűrű program várt tavasszal a hazai tollaslabda-utánpótlásra, akik egyebek mellett országos bajnokságokon mérethették meg magukat. A korosztályok között ismét volt átjárás, többen az idősebbek között is szerencsét próbáltak, sikerrel: a 16 éves Mesterházy Milán (Multi Alarm SE) előbb az U19-esek között duplázott (egyéniben és a fiú párosok között is aranyérmes lett), két héttel később pedig az U17-esek mezőnyében nyert meg mindent (egyéni és két páros), amit lehetett. Hozzá hasonlóan a 2011-es születésű Liang Eliza (T(r)ollas SE) is remekelt, ő előbb az U15-ös ob-t nyerte meg egyéniben és leány párosban, majd a saját kategóriájában, az U13-asok között is behúzta az első helyet.

Ám rajtuk kívül is voltak olyanok, akik két korosztályban is dobogóra állhattak, ilyen volt Palkovics Péter, Dorozsmai Hédi és Karalyos Etelka (U17, U19), illetve Ágai Zénó és Pető Balázs (U15, U17).

„A remek egyéni teljesítmények mellett ennek van egy másik oka is: a két legidősebb korosztályban sajnos a korábbiaknál visszafogottabb a létszám.

Azt látjuk, hogy azon fiatalok közül, akik a koronavírus fémjelezte időszak alatt az U15-ös és az U17-es korosztályt alkották, ma pedig már az U17-esben és az U19-esben szerepelnének, sokan lemorzsolódtak, abbahagyták a tollaslabdázást

– mondja a hazai szövetség főtitkára, Joó Melinda. – Egyébként ez a probléma nem csak minket érint, hasonló például az asztalitenisz helyzete is, amelyben itthon az U19-es bajnokságon az U15-ösök a legeredményesebbek. Ennek ellenére látjuk a fényt az alagút végén, a fiatalabbaknál ugyanis meglepően nagy mezőny jött össze az országos bajnokságokon, emellett a diákolimpia is gőzerővel dübörgött, azon több mint ezerkétszáz fiatal ragadott ütőt.

Azt viszont hangsúlyozom, az említett ob-kon éremhalmozó fiatalok nagyon szépen teljesítettek, ráadásul többen közülük a nemzetközi mezőnyben is eredményesek.

Mesterházy Milán U17-ben, Liang Eliza pedig idősebbek között, U15-ben nyert bronzérmet Horvátországban a múlt héten, és rajtuk kívül is számos dobogós helyezésnek örülhettünk. Nagy reményeket fűzünk a fiataljainkhoz, bízunk benne, hogy folytatják a fejlődést!”

(Kiemelt képünk forrása: MTLSZ)