UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-05-31 21:28

Elkészült a junior leányválogatott nyári programja

Európa-bajnokság vár júliusban a junior leány kézilabda-válogatottra, amelynek június első felében sűrű felkészülési program kezdődik.

A magyar korosztályos fiú kézilabda-válogatottakhoz hasonlóan az utánpótlás leány képviselőire is komoly feladatok várnak, hiszen az ifjúságiak és a juniorok is Európa-bajnokságon mérethetik meg magukat. A bajnokságok hamarosan véget érnek, a négyes döntőket pénteken és szombaton rendezik, utána pedig nem kell sokat várni a szakág legjobb játékosainak, hogy újra a pályán legyenek.

Leghamarabb a junior leányválogatott tagjai lendülnek majd akcióba, akik bő egy hónap múlva kezdenek a romániai korosztályos kontinensviadalon. Ennek megfelelően

az utolsó felkészülési fázis is hamarosan kezdődik, június 11-től vonulnak edzőtáborba a Szilágyi Zoltán szövetségi edző által irányított fiatalok.

Az MKSZ tájékoztatása szerint a csapat 11. és 16. között Balatonbogláron, a NEKA főhadiszállásán kezdi a felkészülést, majd áttelepül Dabasra, ahol az edzések mellett már edzőmeccseken is tarthat állapotfelmérést, nemzetközi ellenfelekkel szemben. A jelenlegi állás szerint Hollandia és Észak-Macedónia ott lesz az ellefelek között. Ezt követően közel egy hétig Telkiben készül majd a válogatott, ahonnan július elsején jön el, a július 5-i utazás előtti utolsó napokban pedig a fővárosban edzenek a lányok, az FTC csarnokában.

A junior leány Eb július 6-án kezdődik, a magyar csapat pedig a norvég, francia, szerb hármassal került egy csoportba.

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)