UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-06-01 09:07

Elindult a short trackesek Regionális Tehetség Támogató Programja

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hosszú távú sportszakmai stratégiájának részeként májusban elindult a Regionális Tehetség Támogató Program, amely a rövid pályás gyorskorcsolya utánpótlás-nevelést helyezi előtérbe.

A hazai szövetség beszámolója szerint a program célja, hogy szakmailag összefogja a kelet-magyarországi régió tagszervezeteit: jelenleg a jászberényi bázis mellett a Szegeden, a Debrecenben, a Miskolcon és a Sátoraljaújhelyen működő tagszervezetekkel indult el az együttműködés, de más régió nehéz helyzetben lévő egyesületei számára is lehetőség van a programban való részvételre. A szövetség a tervek szerint összetartásokkal, edzőtáborokkal, versenyekkel és edzői továbbképzések biztosításával kívánja segíteni a régió tagszervezeteinek fejlődését, továbbá magasszintű sportszakmai támogatást, tudásmegosztást és az ehhez szükséges optimális infrastruktúrát biztosít számukra. Az összetartások az országos jéghelyzetre való tekintettel a nyár során Budapesten, míg a téli időszakban a legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező jászberényi klub otthonában kerülnek lebonyolításra.

A Regionális Tehetség Támogató Programot azért hoztuk létre, mert azt látjuk, hogy főleg a keleti régióban van néhány erős tagszervezetünk, akik nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt időszakban. Gondolok többek közt Szegedre, ahol kapásból két short track klubunk is van és a gerincét képezik a jelenlegi felnőtt-, valamint az utánpótlás-válogatottnak is. Ezeknek a tagszervezeteknek mindenképpen szerettünk volna segítséget nyújtani, főként sportszakmai módon.

A hosszú távú célunk az, hogy megfelelő utánpótlásbázist tudjunk biztosítani a Héraklész A-B-nek, tehát annak a juniorkorcsoportnak, akikből az olimpiai keret sportolói lesznek.

Szeretnénk egy stabil sportszakmai hátteret biztosítani számukra, hogy amikor felkerülnek a válogatott keretekbe, már azokkal az alapokkal rendelkezzenek, amire tudnak építeni az edzők” – fogalmazott Telegdi Attila, a program szakmai vezetője.

(Kiemelt képünk forrása: MOKSZ)