UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-06-11 14:56

Második lett a Ruhr Games-en a serdülő fiúválogatott

Az első két meccsét megnyerte, a házigazda németekkel viszont nem bírt a serdülő fiúválogatott, így második lett a Ruhr Games-en.

Másfél hónappal az év legfontosabb versenye, a nyári EYOF előtt nívós felkészülési tornán szerepelt június 9-11. között a serdülő fiú kézilabda-válogatott. A Szabó Levente szövetségi edző által irányított fiatalok a németországi Duisburg felé vették az irányt, hogy részt vegyenek a Ruhr Games nemzetközi megméretésen, három másik csapattal együtt. 

Az együttesek körmérkőzéseket játszottak, amit jól kezdtek a magyar fiatalok: a lengyelek ellen elhúztak az első percekben, ám feljött az ellefél, és átvette a vezetést az első játékrész felénél. A folytatás is fordulatosan alakult, a szünetre döntetlennel vonultak le a felek, a második félidőben azonban végig előnyből kézilabdázhattak Barna Dánielék, a hajrára pedig már nem maradtak izgalmak. Annál körömrágósabb volt a franciák elleni finis: a félidőben még 16–15-ös hátrányban voltak a magyarok, ami az utolsó 10 percre megduplázódott, a hajrában viszont óriási izgalmak közepette összejött a fordítás. A németek elleni összecsapás az aranyéremről döntött; a nyertes az első helyet is megszerezte. Ez végül a házigazdáknak sikerült, akik hatgólos sikert arattak.

A magyar csapat innentől már teljes erőbedobással készülhet a nyári EYOF-ra, amely július 23-án kezdődik Mariborban.

Ruhr Games fiú serdülő felkészülési kézilabdatorna (Duisburg, Németország)

Június 9. péntek:
Magyarország–Lengyelország 33–29

Június 10. szombat:
Magyarország–Franciaország 35–34

Június 11., vasárnap:
Magyarország–Németország 23–29
A magyar serdülőválogatott kerete, az MKSZ információja szerint:

Kapusok: Várady-Szabó László, Vida Rókus Mihály, Balogh Ádám
Mezőnyjátékosok: Bredák Dominik, Szökrényes László, Furka Márton, Kucsera Máté, Fazekas Máté, Zakor Zalán, Gazsó Péter, Szabadi Milán, Hoffman Balázs, Német Márk, Eklemovic Márkó, Német Bulcsú, Horváth Dávid, Barna Dániel

(Kiemelt képünkön: a serdülő kézilabda-válogatott Forrás: NEKA, archív)