UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-06-13 14:41

Csúcsformába került az év első felében Zsigó Csaba

Korábban sem kerülték el a jó eredmények, 2023 első fele viszont egészen remekül sikerült a DVSC 18 éves ökölvívójának, Zsigó Csabának, aki nemrégiben az ifjúsági Eb-n szerzett bronzérmet, a múlt héten pedig az egri Bornemissza-emlékversenyen állhatott fel a dobogó felső fokára.

 

A május elején véget érő ifjúsági Európa-bajnokságon az eddigi legjobb magyar eredményeket érték el hazánk fiataljai, akik összesen hét érmet szereztek a jereváni kontinensviadalon. A terméshez Zsigó Csaba is hozzájárult, aki a 48 kilogrammosok között bronzérmet szerzett. A fiatal jó formában érkezett Örményországba, hiszen már az év első hónapjaiban is megmutatta a tudását a nemzetközi mezőnyben, korábban pedig négyszer a magyar bajnokságot is megnyerte.

„Ötödikes koromban az egyik csapattársam csábított le a bokszterembe, akkor ismerkedtem meg a sportággal, ám ezután még egy kisebb kihagyás következett, mielőtt komolyabban elkezdtem volna foglalkozni vele – emlékszik vissza a kezdetekre a 18 éves ökölvívó. – Ekkoriban még fociztam is a bunyóval párhuzamosan, és bár mindkettőt versenyszerűen űztem, végül az utóbbinál kötöttem ki. Tetszett, hogy magamért küzdök, minden egyes edzésen azért dolgozok, hogy jobb legyek.

Már az első meccsemen éreztem, hogy ez az én sportom;

emlékszem, már a 2019-es országos bajnokságomon ezüstérmes lettem, szerintem véleményes pontozással, ami még több motivációt adott a folytatásra. Egy évvel később már nyerni tudtam, egyúttal a legharcosabb versenyzőnek is megválasztottak. Akkor éreztem, hogy akár komoly célokat is kitűzhetek magam elé.”

A komoly célokkal pedig az eredmények is megérkeztek: a DVSC neveltje a nemzetközi megméretéseken is egyre jobban teljesített, idén pedig az ifi Eb-n pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

„Nem gondolkozom azon, hogy vb-n vagy Eb-n bokszolok éppen, ezt mindig kizárom, csak arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek. Így nincs rajtam teher, nem izgulom túl a versenyt. Úgy vettem észre, hogy eddig is sikerült fejlődnöm, de talán az idei évben kezdtem el igazán megindulni fölfelé, nem voltam még ennyire jó formában. A legfőbb célom, hogy a felnőtt korosztályra beérjek; jövőre már az U22-esek között indulhatok, szeretnék ott lenni és minél jobb eredményt elérni az Eb-n!”

(Kiemelt képünkön: Zsigó Csaba öröme a Bornemissza-emlékversenyen Fotó: Chryztoph, MÖSZ)