UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2023-06-18 14:42

A szegedi ob-n ragadtak lapátot az utánpótlás legjobbjai

Szombaton ért véget a háromnapos kajak-kenu országos bajnokság Szegeden, amely eredményei alapján kijelölik az utánpótlás-válogatott keretét a júliusi korosztályos vb-re.

Közelednek a évad legfontosabb korosztályos kajak-kenu versenyei, a fiatalok pedig ennek megfelelően gőzerővel dolgoznak, hogy a lehető legjobb formába kerüljenek a világversenyekre. Ahogyan korábban beszámoltunk róla,

az utánpótlás képviselői – jó szokásuknak megfelelően – a felnőttmezőnyben sem szeppennek meg,

ezt bizonyították a májusi végi, poznani világkupán is.

A július elején rendezendő ifjúsági és U23-as világbajnokság előtti utolsó válogatót rendezték meg Szegeden: az országos bajnokságon a fiatalok közül többen a korosztályuk mellett a felnőttek között is dobogóra tudtak állni. Az esemény legeredményesebb indulói egyaránt az ifjúsági korosztályból kerültek ki: a két kenus, Kiss Ágnes (MVM Szegedi Vízisport SE) és Juhász István (Atomerőmű SE) négy-négy aranyéremmel. Előbbi az ifik között három, a felnőttek mezőnyében, 500 méteren egy elsőséget jegyzett, míg Juhász a saját korosztályában egyesben és párosban gyűjtötte a medálokat.

A 18 éves kajakos, Hidvégi Hunor (Tatai-Hódy SE) remekül teljesített 2022-ben, az ifjúsági vb-címei után pedig az U23-asok között is bizonyítana idén. Jó úton halad, hiszen mgabaiztosan nyerte az U23-asok K1 1000 méterét, míg a felnőttek között 500-on második lett a 2001-es születésű Opavszky Márk (MTK) mögött, az olimpiai bajnok Kopasz Bálinttal pedig bronzérmet szerzett felnőtt K2 500 méteren – a számban a 2001-es Vajda Bence ünnepelhetett Szántói Szabó Tamás oldalán.

Rendessy Eszter (20) elmondása szerint nem teljesen elégedett az ob-n mutatott teljesítményével, ám így is felállhatott a felnőttek K1 1000 méteres dobogójának a tetejére. 

A lista nem teljes, számos fiatal nyújtott biztató teljesítményt a szegedi versenyen, amelynek eredménysora ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Kiss Ágnes Forrás: MKKSZ)