UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-06-18 12:51

Simon Petra egy év kölcsönjáték után visszatér a Ferencvárosba

A 18 éves irányító, Simon Petra eredményes évadot zárt az NB I-es MTK Budapestben, ahonnan kölcsönből tér vissza a Ferencvároshoz.

Nagy reményekkel várta az U17-es Európa-bajnok és U18-as világbajnoki bronzérmes Simon Petra a 2022/23-as évadot, első teljes élvonalbeli idényét, amelyben a Ferencvárosból kölcsönbe érkezve az MTK Budapestben mutathatta meg a tudását. Tizenkilenc bajnokin végül 80 gólt szerzett, együttese második legeredményesebb játékosa lett, a nyártól pedig ismét a Népligetben bizonyíthat majd.

„Egyelőre nincs bennem drukk vagy izgalom, de biztos vagyok benne, hogy ha egy hónap múlva kérdezed ugyanezt, akkor már másképp érzek majd… – nyilatkozta a Ferencváros honlapjának Simon Petra. – Jelenleg a junior Európa-bajnokságra koncentrálok, és arra, hogy minden rendben legyen a testemmel, hogy minél jobban teljesítsünk, ezért sem izgulok még a visszatérés miatt.

Összességében elégedett vagyok az előző idénnyel, ahhoz képest, hogy ez volt az első NB I-es évem, jól sikerült számomra, pedig voltak nehézségek, edzőváltás, kisebb sérülés is.

Biztos, hogy más lesz most csatlakozni a lányokhoz, mint egy éve, amikor az utánpótlásból kerültem fel, hiszen több rutinom és tapasztalatom van már, de a keret is változott. A célokkal kapcsolatban úgy vagyok, hogy majd jön minden magától, nem görcsölök rá, de az biztos, hogy a csapat célja az elsődleges, illetve, hogy szeretnék fejlődni, minél több időt pályán tölteni – és a Bajnokok Ligájában is megállni a helyemet.”

(Kiemelt képünkön: a nyártól Simon Petra újra az FTC-t erősíti majd Forrás: fradi.hu)