UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-19 21:54

Kikapott Izland ellen a magyar U21-es válogatott

Az U21-es labdarúgó-válogatott a Bozsik Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett Izland korosztályos csapata ellen.

Az NSO beszámolója szerint Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője négy helyen változtatott a Szlovákia ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzés kezdőcsapatához képest. Miután Kata Mihály, Komáromi György és Németh Dániel mellett ezúttal Kerezsi Zalán is a kezdő sípszótól kapott lehetőséget, a Bozsik Aréna javarészt fiatalokból álló közönsége a magyar válogatott mellett négy Honvéd-nevelésnek – Kerezsi Zalán mellett Szabó Alexnak, Kocsis Dominiknak és Eördögh Andrásnak – is szoríthatott. Bár próbálkozásaik messze elkerülték a kaput, már a találkozó első tíz percében lehetett érezni a kispesti támadók lelkesedését, hiszen előbb Kerezsi, majd Kocsis lőtt jó helyzetből. Németh Dániel a hetedik percben már közelebb járt a gólhoz, ám a bal alsó sarokra tartó lövését Ólafur Helgason könnyedén védte.

Az izlandiak hamar rendezték soraikat, a magyarok labdajáratásait türelmesen követték egészen addig, amíg David Jónasson szövetségi edző jelzésére el nem kezdték a letámadást, rendre zavarba hozva Debreceni Ákost és Komáromi Györgyöt. Andi Hoti harminc méterről leadott lövése a huszadik percben érzékeltette, változik a játék súlypontja, Hegyi Krisztiánnak a levegőben úszva kellett kiütnie a labdát szögletre. Az északiak leginkább a magyar csapat bal oldalán erőltették támadásaikat, és többször is a West Ham United kapusának remek kijövetelei hárították el a veszélyt.

Gera Zoltán a szünetben négyet is változtatott – három kispesti, Eördögh, Kocsis és Kerezsi is elhagyta a pályát -, ám a becserélt Lisztes Krisztián és Vancsa Zalán egy-egy lövésén kívül sokáig nem történt említésre méltó esemény. A csapatok továbbra is a pálya középső harmadában adták-vették a labdát, időnként szögletekkel igyekeztek veszélyeztetni. A mérkőzés a 65. perctől megélénkült. Az izlandiak többször is próbára tették Hegyi Krisztián tudását, míg a másik oldalon Vitális Milán passza után Lisztes Krisztián hozta helyzetbe magát egy csellel, és 13 méterről, kissé jobbról leadott kemény lövését Helgasonnak kellett védenie.

A 78. percben emberhátrányba került a magyar együttes, Kovács Barnabást mindössze tizenöt pályán töltött perce után második sárga lappal kiállította Milos Milanovics. Bár mezőnyfölényt nem alakított ki Izland ezután sem, a 92. percben eldöntötte a mérkőzést: jobb oldali beívelést követően a csereként beálló, Danijel Djuric Szabó Alex mellől fejelt gyönyörű gólt a kapu jobb oldalába.

Vereséget szenvedett tehát az ősszel kezdődő Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott.
U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Izland 0–1 
(Djuric 90+2.)
Kiállítva: Kovács B., 79.

(A kiemelt képet készítette: Török Attila)