UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-06-21 14:52

Mikler Krisztián kölcsönben a HSA NEKA csapatában folytatja

A junior kézilabda-válogatott kapusa, Mikler Krisztián a nyártól kölcsönben az NB I-es HSA NEKA együttesében folytatja a pályafutását.

A NEKA a hivatalos honlapján jelentette be a 20 éves kapus, Mikler Krisztián érkezését. A fiatal jelenleg a német-görög közös rendezésű U21-es világbajnokságon szerepel, lehetőséget is kapott a bizonyításra az argentinok elleni, első csoportmeccsen. A fiatal a válogatottbeli csapattársát, a Spanyolországba szerződő Palasics Kristófot váltja.

A fiatal az elmúlt évek során hét ifjúsági, hatvankilenc NB I/ B, két Magyar-kupa, három NB I-es és két SEHA-liga mérkőzésen bizonyíthatta tudását.

„Nagy öröm volt számomra, hogy a NEKA megkeresett. Motiváltan és örömmel jövök az NB I-es csapathoz, hiszen tudom, hogy itt minden lehetőség meglesz a fejlődésemhez! A csapat nagy részével együtt játszom a juniorválogatottban, aminek szövetségi kapitánya Sótonyi László, ezáltal többeket is ismerek a csapatból, illetve a szakmai stábból.

Szeretném minél előbb felvenni az NB I ritmusát és minél több játéklehetőséghez jutni!

Elégedett azzal lennék, ha elérnénk a közös céljainkat és sikeresen szerepelnénk a következő szezonban” – idézi a balatonboglári akadémia honlapja Miklert.

(Kiemelt képünk forrása: NEKA)